Gösteri

Teknofest’i bu yıl 4,6 milyon kişi ziyaret etti

Bu yıl farklı olarak üç büyük kentte düzenlenen TEKNOFEST’i toplam 4 milyon 600 bin kişi ziyaret etti. Dün kapılarını kapatan TEKNOFEST İzmir’de ise toplam ziyaretçi sayısı 1 milyon 100 bin oldu.

İstanbul Atatürk Havalimanı, ardından Ankara Etimesgut Havaalanı’ndan sonra TEKNOFEST’in son durağı İzmir’de Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı oldu. 27 Eylül’de kapılarını gençlere ve genç kalanlara açan organizasyon, 1 Ekim’e kadar sürdü.

Hava gösterileri büyük ilgi çekerken resmi açıklamaya göre toplam ziyaretçi sayısı 1 milyon 100 bin olarak gerçekleşti.

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) yürütücülüğünde bu yıl İstanbul, Ankara ve İzmir’de düzenlenen TEKNOFEST’lere, toplam 4,6 milyon kişinin katıldığını kaydetti.

İlk TEKNOFEST’in düzenlendiği 2018’den bugüne organizasyonun yaklaşık 10 milyon ziyaretçiyi ağırladığını belirten Bayraktar, “Cumhuriyet tarihimizin en büyük etkinliği olan TEKNOFEST’e 125 paydaş kurum ile birlikte imza atıldı. Milletimiz akın akın yitik sevdası, milli teknoloji hamlesine koştu. Seneye TEKNOFEST 2024’te görüşmek üzere.” açıklamasında bulundu.

Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen festival, 2018, 2019 ve 2021 yıllarında İstanbul’da, 2020’de Gaziantep’te, 2022’de Samsun ve Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenmişti.

Bu yıl Cumhuriyet’in 100. yılı nedeniyle üç büyük şehirde düzenlenmesi kararı alınan festivalin İstanbul etabı 27 Nisan-1 Mayıs’ta, Ankara etabı 30 Ağustos-3 Eylül’de yapılmıştı. İzmir etabı ise 27 Eylül’de başlamış ve bugün sona ermişti.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu