Hava KuvvetleriSavunma

Çin yeni jet eğitim uçağı L-15’i Dubai’de tanıttı

Son yıllarda bir çok farklı askeri uçak tasarımını hayata geçiren Çin, yeni nesil eğitim uçağı L-15’i Dubai Havacılık Fuarı’nda tanıttı. Hem eğitim hem de yakın hava desteği görevlerinde kullanılabilecek L-15, mühimmatları ile birlikte sergilendi. Uçak ayrıca gösteri uçuşlarına da katılıyor.

Uçağın üreticisi olan Aviation Industry Corporation şirketi L-15’i ilk olarak Ekim ayında Çin’de yapılan Zhuhai’deki Airshow’da tanıtmıştı. Görüntü olara İtalyan Leonardo’nun M346 modeline benzeyen L-15, çift motorlu. Guizhou JL-9/FTC-2000 motorlarına sahip uçak, beşinci nesil savaş uçaklarında görev yapacak pilotlar için geliştirildi. 

Ses üstü hıza çıkabilen L-15’ler, Pakistan tarafından da dikkatle inceleniyor. Pakistan, L-15 alarak uzun yıllardır kullandığı K-8 Karakorum’ları emekli etmeyi hedefliyor.

Gösteri yaptı

L-15, merakla beklenen uçuşunu Dubai’de gerçekleştirdi. Dikey ve yatayda kıvrak manevralar yapan uçak, seyircilerden olumlu puan aldı. Fiyatı açısından Güney Kore ve İtalya tarafından geliştirilen jet uçaklarından daha ucuz olan L-15, özellikle Ortadoğu ülkeleri tarafından dikkate takip ediliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu