HaberlerHavalimanlarıHavayolları

AJet yeni boyamasıyla tanıtıldı, seferlere 2024’te başlayacak

Türk Hava Yolları’nın alt markası AnadoluJet, 2024’ten itibaren yeni bir şirket ve uçuş izni ile seferlere başlayacak. AJet adı verilen şirketin lansmanı, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda THY Teknik’e ait bakım hangarında yapıldı.

THY’den verilen bilgilerde şirketin adının Türk Hava Yolları’nın yüzde yüz iştiraki olarak “AJet Hava Taşımacılığı Anonim Şirketi” adı altında operasyonlarını icra edeceğine dikkat çekildi.

AJET’in kurulmasıyla ilgili değerlendirmede bulunan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat şunları söyledi:

‘’ Bugün, gelecek 10 yıllık hedeflerimiz doğrultusunda, AJet’imizin kuruluş çalışmalarını başlattık. Uzun süredir verdiğimiz emek ve gayret neticelerini verdi ve 2024 mart sonu yaz tarifesi ile AJet’i gökyüzüyle buluşturacağız. Yeni ismiyle küresel ölçekte büyümeye aday olan AJet’in, sektörün düşük maliyetli havacılık anlayışının önemli bir parçası olacağına inancım tam.’’

Global standartlarda düşük maliyetli havayolu olmak ve pazardaki rekabetçi konumunu güçlendirebilmek amacıyla kurulan şirket, 2024 yılı mart sonu itibarıyla operasyonlarını İstanbul Sabiha Gökçen ve Ankara Esenboğa Havalimanı merkezli olarak sürdürecek.

Sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda Doğa dostu olarak faaliyet göstermeyi planlayan şirket, “Low Cost” (Düşük maliyetli)pazarına yenilikçi bir bakış açısıyla giriş yaparken; sunulan hizmetin sadeleştirilmesi ve ekonomi sınıfı konfigürasyonuyla elde edilecek maliyet avantajını da bilet ücretlerine yansıtarak daha geniş bir kitlenin hava ulaşımı hizmetinden yararlanmasını sağlayacak. 

Sabiha Gökçen düşük maliyetli ana üs oldu

Şirket kurulumunun ardından AJet’in uçuş operasyon yetkisi alması ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden (SHGM) farklı meydanlar için slot talebinde bulunması, özellikle İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın önemini arttırıyor.

‘Havalimanı otoritesi’ HEAŞ verilerine göre, bu yılın ilk 10 ayında toplam 31 milyon yolcu ağırlayan Sabiha Gökçen, ekim itibarıyla bir önceki yılda taşınan yolcu sayısını geçti. 2024 yılının ilk çeyreğinde gökyüzüyle buluşması beklenen AJet uçaklarının, “Şehrin havalimanı” İstanbul Sabiha Gökçen’de yolcu trafiğini olumlu etkilemesi bekleniyor.

HEAŞ tarafından verilen bilgiye göre, AJet’in genel merkez olarak Sabiha Gökçen’de konumlanma kararı, iş verimliliği ve bağlanabilirliğini artırmak isteyen havayolları için Sabiha Gökçen’in tercih sebebi olmasının bir kanıtını oluşturulduğuna dikkat çekilerek şu bilgiler paylaşıldı:

“Tüm havayolu şirketleriyle bugüne kadar kurduğumuz ortaklıklara değer veriyoruz. ‘Şehrin havalimanı’ olarak yeni iş birlikleri ile destinasyon sayımızı artırmaya ve ortaklıklarımızı güçlendirmeye devam edeceğiz”

Halen Sabiha Gökçen 53 ülkede 122 dış hat ve 40 iç hat olmak üzere toplam 162 destinasyona hizmet veriyor.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu