FuarTürk Savunma Sanayi

Roketsan, Paris Air Show’da hedef yeni nesil mühimmat pazarı

Kapılarını bugün açan ve havacılık açısından dünyanın en büyük fuarı olan Paris Air Show’a Roketsan yeni nesil ürünleri ile katılıyor. 54’üncüsü düzenlenen Paris Air Show’da Roketsan güçlü katılımla hem Avrupa hem de dünya genelindeki işbirliklerini geliştirmeyi hedefliyor.

Roketsan, Paris Air Show’da dünyadaki muadillerine göre fiyat performans açısından öne çıkan ve tüm dünyada tercih edilir hale gelen ürünleri ve tecrübeli kadrosuyla katılıyor.

Hangi sistemler sergileniyor

Roketsan’ın etkinlikte sergilediği ürünler; muharebe sahası derinliklerinde yoğun bir şekilde korunan kara ve hareketli deniz hedeflerine karşı havadan karaya/satha kullanılan Stand-Off Mühimmatı SOM-J’lar öne çıkıyor.

İnsansız Hava Araçları’nın adeta standart mühimmat listesinde ilk sırada yer alan ve SİHA’larla birlikte başarısını dünyaya kanıtlayan Mini Akıllı Mühimmatlar MAM-C, MAM-L ve MAM-T tanıtılan mühimmatlar arasında. Bu sistemlere dünyanın farklı yerlerinden talep var.

Roketsan’ın bir başka önemli ürünü de ÇAKIR. Hava, kara ve deniz platformlarından atılabilen seyir füzesi ÇAKIR bir çok ülke tarafından dikkatle takip ediliyor.

Akıllı bombalar

Genel maksat bombalarını akıllı hale getiren TEBER Güdüm Kiti de tanıtımı yapılan mühimmatlar arasında. TEBER Güdüm Kiti, MK-81 ve MK-82 Genel Maksat Bombaları’nın vuruş kabiliyetinin artırılması amacıyla entegre edilen bir yüksek hassasiyetli güdüm kiti.

Sistem, TEBER, Genel Maksat Bombaları’nı Ataletsel Ölçüm Birimi [AÖB], Küresel Konumlama Sistemi [KKS] ve aktif Lazer Arayıcı Başlığı [LAB] kullanarak akıllı bir silah sistemi hâline getirmekte.

Katılımcılar bu son teknoloji ürünleri Roketsan’ın HALL4/E78 numaralı standında yakından inceleme fırsatı buluyor.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu