Kariyer

Havacılıkta ilk ücretsiz izne çıkartan Do&Co oldu

Kısa Çalışma Ödeneği’nin 31 Mart 2021 tarihi ile kesilmesinin ardından havacılık sektöründe ilk ücretsiz izin uygulamasını ikram şirketi Turkish Do&Co başlattı. Ücretsiz izne ılk çıkacaklar ise uçan şefler oldu. Do&Co’yu diğer şirketlerin takip etmesi bekleniyor.

Türk Hava Yolları ile Do&Co’nun ortak ikram şirketi olan Turkish Do&Co bugün uçan şeflerle bir mesaj yolladı. 1 Nisan’dan başlayarak 30 Nisana’a kadar uçan şefler ücretsiz izne çıkartılacak.

Bu dönem içinde uçan şefler 30 gün boyunca pandemi ücretsiz izinli sayılacak. Nisan ayı ile ilgili Turkish Do&Co Nakdi Ücret Desteği başvurusunu çalışan adına yapacak.

HAVACILIK SEKTÖRÜ ÇALIŞANLI KAYGILI

Sitemize ulaşan havacılık sektörü çalışanları ise kaygılarını dile getirerek “En azından belirli bir süre Kısa Çalışma Ödeneği alarak ayakta durabildik. Gözüken o ki nisan ve mayıs aylarında bir çok çalışana ücretsiz izin gözüküyor. Hayat pahalılığında ayakta durabilmek zor. Sektörümüze özellikle personel konusunda devletimizin destek vermesini bekliyoruz” dedi.

Geçtiğimiz günlerde alınan karar doğrultusunda Kısa Çalışma Ödeneği, 31 Mart 2021 tarihi yani bugün itibari ile bitiyor. Şirketlere 1 Nisan – 17 Mayıs tarihleri arasında ücretsiz izin uygulama hakkı veriliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu