Haberler

Cathay Pacific bir haftalığına tüm kargo operasyonunu durdurdu

Hong Kong merkezli Cathay Pacific Havayolları, hükümet tarafından alınan kararla bir haftalığına tüm uzun menzilli kargo uçuşlarını durdurdu. Koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle alınan karar ile 6 Ocak’a kadar Avrupa, Güneybatı Pasifik, Riyad ve Dubai’ye yapılan kargo uçuşlarına ara verildi.

Geçtiğimiz günlerde Türk Hava Yolları, Finnair ve Cebu Pacific’in Hong Kong seferlerinde yolculardan bazılarının pozitif çıkması üzerine 12 Ocak 2022 tarihine kadar Hong Kong hükümeti, üç havayolu için sefer durdurma kararı almıştı.

Bunun arkasından kargo operasyonunda da iptallerin gerçekleştirilmesi dikkat çekti. Şirket, 6 Ocak tarihinin şu anlık alındığı ilerleyen günlerde yeni karar için görüşmelerin sürdüğüne de dikkat çekti.

Uçuş ekiplerinde ortan Omicron oranı

Hong Kong hükümet yetkilileri, pandemiyi yönetmeye yönelik “sıfır-Covid” yaklaşımıyla devam ederken yolcuların yanı sıra uçuş ekiplerine de karantina uyguluyor. Bu önlemler, Covid-19’un Omicron varyantının ortaya çıkmasından bu yana hızlandırıldı.

Cathay Pacific ayrıca, Hong Kong’a döndükten sonra mürettebatından beşinin kısa süre önce Omicron için pozitif test ettiğini doğruladı. Taşıyıcı, bir soruşturmanın “Bu kişilerden bazıları tarafından ciddi bir protokol ihlali” olduğunu gösterdiğini ve disiplin cezasıyla karşı karşıya kalacaklarını söyledi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu