Şeref SezginYazarlar

Kaçak iş jeti Venezuela’da böyle vuruldu

Alçak uçuş yaparak Venezuela hava sahasına giren ve uyuşturucu taşıdığı tahmin edilen Gulfstream IITT tipi iş jeti, havadan vuruldu. Venezuela Hava Kuvvetleri tarafından yapılan operasyonda uçağın vurulmuş fotoğrafları paylaşıldı.

Geçtiğimiz gün meydana gelen olayda, Venezuela Hava Kuvvetleri, yer +1000 feetten Gulfstream II uçağının yasadışı olarak Venezüella hava sahasına girdiğini tesbit etti.

Savaş uçaklarını kaldırarak takibe başladı. Orman içinde gayri nizami hazırlanmiş toprak piste iniş yapan Jeti, o anda füzelerle vurdu.

İçindeki kişiler ve yükü hakkında bilgi paylaşılmadı.

Açıklama yapıldı

Konuyla ilgili olarak hava kuvvetleri açıklaması ise şöyle oldu:

“Venezuela hava sahası izinsiz ve transponder kapalıyken Venezuela radarları tarafından tespit ettiğimiz bu tehditle Batı Bolivarcı Kalkan savunma planı, düşman uçaklarının durdurulması ve imha edilmesi için devreye sokuldu. Bu uçağın uluslararası gruplar tarafından yasadışı uyuşturucu ve silah kaçakçılığı amacıyla kullanıldığı tahmin ediliyor”

Amerikan tesciline sahip uçağın bölgeye nasıl gittiği ise gizemini koruyor. Bu konuda uyuşturucu kartelleri farklı yöntemler kullanıyor:

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu