Genel Havacılık

DHC-6 Twin Otter yangın söndürmeye 2022’de başlayacak

Kanadalı uçak imalatçısı Viking Air ve PAL Aerospace Kanada, Twin Otter Yangın Taarruz Sistemini desteklemek için sözleşme imzaladı. Anlaşmanın kapsamı, Twin Otter DHC-6 300 ve 400 uçakları için Havadan Yangınla Mücadele Sisteminin tasarımını, üretimini, kurulumunu ve sertifikasyonunu içeriyor. Hava İtfaiye Sisteminin 2022’de sertifikalandırılması ve ilk dönüştürülmüş uçağı uluslararası bir müşterinin alması bekleniyor.

Hava tankeri tarafından yapılandırılan Twin Otter uçağı, zorlu ortamlarda 2 bin 650 litre su veya geciktirici atma yeteneğiyle orman yangınlarını azaltmaya ve bunlarla mücadeleye yardımcı olacak.

Çift motorlu DHC-6 serisi, uzun yıllardır yolcu taşımadan askeri görevlere, amfibik veya kızaklı modeli ile hem suya hem de buza inebiliyor. Halen Viking, uçağın 400 serisini imal ediyor.

Uzun yıllar Bombardier bünyesindeki CL415 ve CL 515 serisinin hakları geçtiğimiz yıllarda Viking tarafından satın alınmıştı.

PAL Aerospace DHC-6 Twin Otter operatörü

PAL Aerospace Başkan Yardımcısı Phillip Garbutt, “PAL Aerospace, Kanada’daki inovasyonu, ekonomik büyümeyi ve tedarik zincirlerini destekleyen bu heyecan verici projede Viking ile ortak olmaktan gurur duyuyor. Yerleşik bir DHC-6 Twin Otter Operatörü olarak, uçağın kapasitesini ve çok yönlülüğünü ilk elden biliyoruz ve bu yeni yeteneğin geliştirilmesinde kapsamlı tasarım, mühendislik ve modifikasyon yeteneklerimizi kullanmanın bir ayrıcalık olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

Viking Müşteri Destek Operasyonları Direktörü Benjamin Carson, “Operatörlerimize DHC-6 Twin Otter’ımızı özel hava yangın söndürme görevlerinde kullanma yeteneği sağlamak için PAL Aerospace ile çalışmaktan mutluyuz. OEM olarak, müşterilerimize devam eden filo bakım faaliyetleri ve yükseltmeleri sağlayarak, desteklediğimiz uçakları sürekli olarak geliştirmek için çalışıyoruz.” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu