Havalimanları

İstanbul Havalimanı dünyada 4’üncü oldu

Dünya genelinde havalimanlarının eylül ayı koltuk kapasiteleri belli oldu.

OAG tarafından derlenen verilere göre hazırlanan tabloda, her zaman olduğu gibi Atlanta Hartsfield-Jackson Havalimanı ilk sırada yer aldı.

Atlanta’yı Dubai ve Tokyo Haneda takip etti.

Havalimanı Koltuk Kapasitesi (Eylül 2022)

Ülkemizden İstanbul İGA Havalimanı ile birlikte Dallas/Forth Worth, Denver, Londra Heathrow ve Chicago O’Hare havalimanları çok küçük farklarla art arda sıralandı.

İstanbul, Dallas, Denver ve Delhi, Eylül 2019’da ilk 10’da yer almayıp bu yıl dünyanın zirvesine çıkmayı başaran havalimanları olarak dikkat çekiyor.

Dikkat çeken bir diğer husus, Covid-19 mücadelesi adeta bir fiyaskoya dönen Çin’den hiç bir havalimanının üst sıralarda bulunmaması.

Avrupa Havalimanı Koltuk Kapasitesi (Eylül 2022)

Avrupa sıralamasındaysa İstanbul İGA ilk sırada yer alıyor.

Londra Heathrow ve Paris CDG onu takip ediyor.

Avrupa’da ilk 10 pek değişmemiş. 2019’a kıyasla sadece Mallorca Havalimanı’nın ilk 10’a yeni katıldığı görülüyor.

Tabii son olarak, tüm bu koltuk kapasitesi miktarlarının, havayolu şirketlerince yapılan aylık planlama olduğunu ve seyahat eden yolcu sayısının ancak ay bittikten sonra belli olacağını da hatırlatmadan geçmeyelim.

Dr. Abdullah Nergiz

Havacılık sektöründe, hem havayolu hem de havalimanı tarafında 20 yıla yakın profesyonel tecrübesi bulunan Dr. Abdullah Nergiz, Türkiye'nin ilk havacılık blogu olan Havayolu 101'in kurucusu ve baş editörüdür. Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını Türkiye sivil havacılık tarihi üzerine yapmış olan Nergiz, halen profesyonel kariyerinin yanı sıra özel bir üniversitede havacılıkla ilgili ders vermeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu