Deniz Kuvvetleri

Selçuk Bayraktar USS Gerald R. Ford uçak gemisinde

Baykar şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, halen TCG Anadolu ile birlikte tatbikata katılan Amerikan Donanması’na ait USS Gerald R. Ford’a ziyaret etti. Teknik incelemede bulunan Bayraktar, F/A-18 E Super Hornet uçaklarının operasyonunu izledi.

Kısa pistli gemilere iniş-kalkış kabiliyetine sahip olacak Bayraktar KIZILELMA İnsansız Savaş Uçağı ve Bayraktar TB3 Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) geliştirme çalışmalarını yürüten Bayraktar, USS Gerald R. Ford gemisini inceleme ziyaretine Deniz Hava Komutanı Tuğamiral Mehmet Savaş Eser, Hava Eğitim Komutanlığından Tuğgeneral Hüseyin Sabri Akyol ile katıldı.

Davet, ABD Büyükelçisi Jeffry Flake tarafından gerçekleştirildi.

C-2 ile uçtu

Antalya Havalimanı’ndan havalanan C-2 nakliye uçağıyla uçak gemisine inen Türk Silahlı Kuvvetleri heyeti ve Selçuk Bayraktar’a, Baykar Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Güney eşlik etti.

USS Gerald R. Ford uçak gemisi Doğu Akdeniz’de Türk donanmasının amiral gemisi TCG ANADOLU’yla ortak tatbikat gerçekleştiriyor. Tatbikat kapsamında Türk ve ABD Hava kuvvetleri de ortak eğitim uçuşları yapıyor.

Selçuk Bayraktar’a gemideki incelemeleri sırasında Tümamiral Erik J. Eslich eşlik etti. Tümamiral Eslich’ten bilgi alan Bayraktar, ABD donanması envanterinde bulunan savaş uçaklarının iniş ve kalkışlarını inceledi.

KIZILELMA ve TB3 hakkında bilgi verdi

Baykar ekibi ile Amerikan komuta kademesi donanma envanterlerindeki gemilerin hava gücü kabiliyeti ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. Selçuk Bayraktar, Tümamiral Eslich ve gemi Komutanı Amiral Rick Burgess ile gemide görevli ABD’li subaylara TCG ANADOLU ve benzeri kısa pistli gemilere iniş-kalkış yapması planlanan Bayraktar TB3 SİHA ile Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı olan KIZILELMA ile ilgili devam eden geliştirme çalışmalarını anlattı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu