İHASavunma

HAVELSAN BAHA TSK envanterinde

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterine HAVELSAN tarafından geliştirilen BAHA Bulutaltı İnsansız Hava Aracı girdi.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, sistemin muayene ve kabu faaliyetlerinin tamamlandığına dikkat çekildi.

Yapılan açıklamada, “Kara Kuvvetleri Komutanlığımızca; muhtelif miktarda, Bulut Altı İnsansız Hava Aracı (BAHA)’nın muayene ve kabul faaliyetleri tamamlanmıştır.” denildi.

Yerli Anti-JAM ve GNSS

Milli imkanlarla HAVELSAN tarafından geliştirilen ve yüde 90 yerlilik oranına sahip olan BAHA İHA, hedefleri uzun menzilden tespit ve teşhis yeteneğine sahip bir elektro-optik sistemle donatıldı. Soğuk ve yağmurlu havalarda uçuşa uygun olarak tasarlanan BAHA İHA, yerli Anti-Jam GNSS sayesinde elektronik-harp uygulanan muharebe sahalarında da görev yapabiliyor.

15 bin feet irtifaya çıkabiliyor

15.000 feet’a kadar görev icra edebilen BAHA, benzin motoruyla 6 saate kadar havada kalabiliyor (elektrik motoruyla 2 saate kadar) ve 80 km’ye kadar bir menzilde görev yapabiliyor.

Ayrıca BAHA, 5 kg’a kadar faydalı yük taşıyabiliyor. BAHA İHA, 3.7 m’lik geniş kanat açıklığına sahip. Sistem, iki kişi tarafından kolayca kurulup ve tek kişi tarafından işletilebilir nitelikte tasarlandı. BAHA dakikalar içerisinde göreve hazır hale getirilebiliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu