Genel Havacılık

Sivil havacılıkta 2023’te uygulanacak cezalar belli oldu

Türk Sivil Havacılık Kanunu’nun ilgili maddelerine aykırı davrananlara uygulanacak idari para cezalarının yeniden değerleme oranına göre yüzde 122,93 yükseltildiği bildirildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından hazırlanan ‘2920 Sayılı Sivil Havacılık Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ’ Resmi Gazete’de yayımlandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre; idari para cezalarının her takvim yılı başından geçerli olmak üzere yeniden değerleme oranında artırıldığı, bu oranın da yüzde 122,93 olarak tespit edildiği ifade edildi.

5 bin ile 105 bin TL ceza

Buna göre; Türk Sivil Havacılık Kanunu’nun ilgili maddelerine aykırı davrananlara 2023 yılında yıl 5 bin 256 ile 105 bin 697 TL arasında değişen tutarlarda idari para cezası uygulanacak.

İzinsiz uçuşa 57 bin TL ceza

İzinsiz veya uçuş planı doldurulmadan uçuş gerçekleştirilmesi, hava aracının açık arızayla sefere verilmesi, yetkisi olmayan kuruluşlardan kargo kabul edilmesi gibi durumlarda havacılık işletmelerine 57 bin 516 TL ceza kesilecek.

Uçuşu kasıtlı riske eden pilota 57 bin TL ceza

Uçuş emniyetini kasıtlı riske eden pilotlara 57 bin 516, izinsiz lazer veya havai fişek gösterisi yapan kişiler ile uçak içinde duman çıkaran cihaz ve tütün mamulleri kullanan yolculara ise 8 bin 624 TL idari para cezası uygulanacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu