Havacılık Endüstrisi

TUSAŞ Test Pilot Okulu SHGM pilotlarını eğitecek

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TUSAŞ) Test Pilot Okulu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünde (SGHM) görev yapan pilotlara test eğitimi verecek. TUSAŞ’ın ilgili havacılık otoritelerinin tanıdığı ve onayladığı organizasyon yapısına sahip olmasına vesile olacak olan okul, ülkemize de önemli katkılar sağlayacak.

16 Mart 2020 tarihi itibarıyla faaliyetlerine başlayan uluslararası TUSAŞ Test Pilot Okulu (Turkish Aerospace Test Pilot School- TTPS) vereceği eğitimlerle savunma sanayisinde önemli katkılara imza atacak.

Bünyesinde açılan ilk kurs ile “Introductory Test Pilot Course” başlığı altında, GÖKBEY projesinin sertifikasyon panelinde görev yapan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) pilotlarına eğitim verilecek olan okulda, ülkemizin savunma sanayisinde duyduğu ihtiyaçlar doğrultusunda kendi uçuş test ekiplerimiz de eğitim görecek. 

TTPS çatısı altında, yurt dışında sınırlı sayıda yetkili eğitim kurumu tarafından verilmekte olan “Deneysel Test Pilotluğu ve Uçuş Test Mühendisliği” eğitimleri de gerçekleştirilecek. Ayrıca, okul dolayısıyla TUSAŞ, uluslararası standartlarda, ilgili havacılık otoritelerinin tanıdığı ve onayladığı organizasyon yapısına sahip olacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu