Haberler

Karaismailoğlu’ndan ‘İstanbul Havalimanı metrosu’ açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı metrosuna ilişkin “31,5 km’lik Küçükçekmece (Halkalı)- Başakşehir- Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metrosunun tamamını 2023 yılında bitirmeyi planlıyoruz” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, TBMM Plan Bütçe Komisyonunda bakanlığın 2023 bütçe görüşmelerinde İstanbul Havalimanı metrosu ve açılacak yeni hatlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Karaismailoğlu, projelerle ilgili şöyle dedi:

“Saatte 120 km ile Türkiye’nin en hızlı metrosu unvanına sahip, dünyanın sayılı metrolarından olacak 37.5 km’lik Beşiktaş (Gayrettepe)- Kağıthane- Eyüp- İstanbul Havalimanı Metrosunun, Kağıthane-Havalimanı kesimini önümüzdeki günlerde, Gayrettepe- Kağıthane arasını ise 2023 yılı nisan itibarıyla işletmeye açacağız. Başakşehir- Çam ve Sakura Şehir Hastanesi- Kayaşehir Metrosunun yakında açıyoruz. Kirazlı- Başakşehir hattının doğrudan Bakırköy İDO ile bağlantısını sağlayacak Bakırköy (İDO)-Bahçelievler- Güngören- Bağcılar (Kirazlı) Metrosunu 2023 yılında hizmete alacağız. 31,5 km’lik Küçükçekmece (Halkalı)- Başakşehir- Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metrosunun tamamını 2023 yılında bitirmeyi planlıyoruz.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu