Haberler

SHGM yabancı pilota neşter

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), bugün yayınladığı yazı ile koronavirüs salgını nedeniyle işsiz kalan Türk pilotları için önemli bir adım attı. Genel Müdür Bahri Kesici imzası ile gönderilen yazı halen Türk Sivil Havacılığı’nda sayısı yüzde 11’e kadar ulaşan yabancı pilot ve kabin memurları için düğmeye basıldı.

SHGM yayınladığı yazı ile istihdamda Türk uçuş ekiplerine öncelik verilmesi gerektiğine dikkat çekti. Şirketlere yazı gönderen SHGM, bununla ilgili ön çalışmanın 28 Ağustos 2020 tarihine kadar tamamlanmasını istedi:

“Genel Müdürlüğümüze, Sivil Toplum Kuruluşları ve sendikalar tarafından Covid-19 pandemisi neticesinde ortaya çıkan işsizlik problemleri dolayısıyla Türk uyruklu başta uçuş ve kabin ekipleri olmak üzere diğer personelin mağduriyetlerinin ve bu konudaki belirsizlikten ötürü kaygılarının olduğu yönünde bilgiler ulaşmaktadır. 

Bu kapsamda, Türk uyruklu personelin mağduriyetlerinin giderilebilmesi ve kaygılarının bertaraf edilebilmesi adına mevcut operasyonların icrasını en az etkileyecek şekilde yabancı uyruklu; başta uçuş ve kabin ekibi olmak üzere diğer personel istihdamının zaman içerisinde azaltılarak Türk uyruklu personel istihdamına öncelik verilmesi için bir çalışma yapılması planlanmakta olup, bu konudaki görüşlerinizin ve yol haritasının 28.08.2020 tarihine kadar Genel Müdürlüğümüze iletilmesi gerekmektedir”

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu