Haberler

AtlasGlobal’in 2. duruşması 5 Kasım’da

14 Şubat 2020’de iflasını isteyerek kapanan AtlasGlobal Havayolları’nın çalışanlarını açtığı davanın ilk duruşması İstanbul Bakırköy’de gerçekleştirildi. Bilirkişinin atandığı duruşmada, alacakların Akfe isimli şirkete kaydırıldığı kayıt altına alındı. İkinci duruşma 5 Kasım 2020 tarihinde yapılacak.

Yaklaşık 2 bin çalışanın bir araya gelerek kurduğu AZAP (Atlas Zedeleler Adalet Platformu) üyeleri duruşmanın ardından bir açıklama yaptı:

“Çalışanların alınteri ve emeğiyle yaratılan Atlasglobal markası Türk Sivil Havacılığına mal olmuş Türkiye’nin Skytrax’ten 4 yıldız almış tek havayolu, 2018 yılının en büyük hizmet ihracatı yapan üçüncüsü, çalışanlarının olağanüstü gayretleri ile ülkemize en çok turist taşıyan üçüncü şirketidir. 17.01.2018 tarihinde sadece %49 una KDV ve alım satım vergileri de dahil 950.000.000 USD değer biçilen şirket bu kadar kısa sürede nasıl iflasa sürüklendiğinin izahını yapamıyoruz.

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün ilgili mevzuatı gereği, her havayolu senede en az bir kere mali soruşturma geçirmektedir. Nakit akış probleminin 2016 yılından itibaren devam ettiğini savunan sermayaderin, en az üç yıl mali denetlemelerden geçtiğinin açıklanması izaha muhtaçtır.

Atlasglobal çalışanları bu süreçte araştırmalarını sürdürmüş, ancak Bank Safra Sarasin AG Switzerland, Murat Ersoy nezdindeki CH 57 0875 0062 0238 0400 0 IBAN nolu hesaba Mayıs 2019 tarihi itibarı ile girişi yapılan para miktarına ait bilgilere ulaşamamıştır.

Şirket iştiraki olan bakım şirketinin, özellikle karlı Irak Havayolları Bakım Anlaşması sonrası İsviçreli Benedik Maritius adlı sözde fon şirketine satılmasına da anlam verememekteyiz.

ATS Team adlı şirketin Atlasglobal havayolu şirketinden, yaptığı bakımlara karşılık tahsil etmiş olduğu ücretin akıbeti, bakım ücretlerinin emsali ile farklılıklarının olup olmadığının araştırılması, Murat Ersoy’un İsviçre vatandaşlığı konusunda araştırılmanın yapılması biz çalışanların boyutlarını aşmakta, Türkiye Cumhuriyeti bağımsız savcı ve hakimlerinin görev alanına girmektedir.

Bu yüzden, biz Atlasglobal çalışanları söz konusu şirketin iflas sürecine müdahil olup, sürecin doğru takip edilip, edilmediğine dair takibinde olacağız”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu