Havacılık IT

HAI Heli-Expo’da tek Türk şirketi: Quantum3D

HAVELSAN’ın 2016’da ABD’de satın aldığı Quantum3D, Dallas’ta gerçekleştirilen HAI Heli-Expo Fuarı’na katılan tek Türk şirketi oldu. Yeni nesil helikopter ve sistemlerin tanıtıldığı fuarda, Quantum3D, yeni nesil görüntüleme ve simülasyon sistemlerini tanıttı.

HAVELSAN’ın sahip olduğu Quantum3D, fuarda Karma Gerçeklik Görüntü Üretimi (MR IG) görsel sistemi hakkında bilgi verdi. Sistem, şirketin Independence IDX görüntü oluşturucu ve MANTIS görüntü oluşturma yazılımı ile entegre edilmiş, göz sınırlayıcı çözünürlüklü başa takılan ekrana sahip Varjo XR-3’ü içeriyor.

Quantum3D, MR IG’nin uçuş eğitimindeki öğrenci pilota 360 derecelik görsel sağlarken bu veriyi pahalı, çok kanallı dome görüntüleme sistemlerine ihtiyaç olmadan sunuyor. Geliştirilen yeni teknoloji ile simülatörün ilk satın alma maliyetini ve devam eden bakım maliyetlerini önemli ölçüde azaltılması hedefleniyor.

2016’da HAVELSAN tarafından satın alındı

HAVELSAN, ABD merkezli Quantum3D şirketini 2016 yılında satın almıştı. Bu konuda çok sayıda şirketin faaliyet gösterdiği ABD pazarı için ürün geliştiren Quantum3D ile HAVELSAN farklı pazarlara açılmayı hedefliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu