Genel HavacılıkHaberler

Jet Partner artık hava taksi operatörü

Uzun yıllardır hava taksi sektöründe VIP uçuş hizmetleri, JET A1 yakıt satışı gibi konularda faaliyet gösteren Jet Partner artık uçak operasyonuna başladı. Türkiye’ye getirdiği TC-DZM tescilli NEXTANT tipi jet ile iş adamlarına hizmet vermeye başladı.

Türk havacılık sektöründe gerçekleştirilen bir ilk ile Türkiye’nin ilk NEXTANT uçağı özel bir havacılık şirketi olan Jet Partner Havacılık tarafından Amerika’dan ithal edildi. 8 VIP koltuğu bulunan, saatte 406 knot hızda, yaklaşık dört saat havada kalabilen uçak ile İstanbul’dan Londra’ya yakıt ikmalsiz gitmek mümkün. 

Türkiye’nin ilk NEXTANT 400XTI model, 2014 yapım yıllı TC-DZM kuyruk kodlu light jeti bu hafta İstanbul’dan uçuş operasyonlarına başlıyor. Yılda 1000 saat üzerinde uçuş gerçekleştirmesi planlanan NEXTANT 400XTI ile Türkiye’de fiyat/performans açısından kısa mesafeli uçuşlarda piyasada rekabet oluşacak. Türkiye’deki uçaklara göre daha genç olan iş jeti, işletim maliyetlerinin düşük olması yönünden de rekabeti kızıştıracak.

‘’Rekabete yepyeni bir boyut katmayı hedefliyoruz’’

Jet Partner Havacılık Uluslararası Uçuş Departmanı Satış & Operasyon Müdürü Burcu Doğantekin NEXTANT ithalatı ile ilgili açıklamalarda bulundu: ‘’Biz sektörün öncülerinden biri olarak, vizyoner tutumumuzu en doğru şekilde ifade edeceğini öngördüğümüz NEXTANT hamlemiz ile rekabete yepyeni bir boyut katmayı hedefliyoruz. 15 yıldır VIP uçuş hizmetleri, jet a1 yakıt satışı gibi partnerlerimize sunduğumuz hizmetler ile adımızdan sıkça söz ettirdik. Uzun yıllara dayanan tecrübemizi, CEO’muz, aynı zamanda özel jet kaptanı Mahmut Gürel sayesinde kendi uçağımızı alma alanında da gösterdik. Yılda 1000 saat üzerinde uçuş gerçekleştirmesi planlanan uçak ile Türkiye’de fiyat/performans açısından kısa mesafeli uçuşlarda piyasada rekabet oluşmasını bekliyoruz. Bu uçağın yapım yılı bakımından Türkiye’deki uçaklara göre daha genç olması ve işletim maliyetlerinin düşük olması açısından rakiplerinden sıyrılacağını tahmin ediyoruz.’’

Jet Partner 2007’de operasyona başladı

Merkezi İstanbul Dünya Ticaret Merkezinde yer alan Jet Partner Havacılık, 2007 yılından bu yana özel uçak kiralama, uçak alım satım ve özel hava aracı danışmanlığı alanında faaliyet gösteriyor. Jet Partner Havacılık; yılda ortalama 200 münferit kiralama operasyonunun yanında, ihale yoluyla satışını ve operasyonunu yönettiği sayısız operasyon gerçekleştirdi. Faaliyetleri uçak kiralama ile sınırlı olmayan şirket, 2017 yılından bu yana hem Türkiye’deki havalimanlarında hem de yurtdışında tüm global, yerli ve yabancı uçak operatörlerine yakıt ve yer hizmetleri organizasyonu da sağlıyor. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu