Havacılık Endüstrisi

MAX’in adı 737-8 mi olacak?

Boeing, FAA ile gerçekleştirdiği ilk test uçuşlarından sonra tavsiyeleri içeren raporu aldı. Ardından tekrar çalışmalara başladı. Ekim ayı başında yeni test uçuşlarının da yapılması planlanıyor. Hedef yıl sonu veya 2021 başında uçakların tekrar hizmete girmesi hedefleniyor.

Boeing, teknik sorunları aşıp yeniden sertifikasyon sürecini aşmayı hedeflerken en büyük sorun ise yolcular. Bir çok yolcu, MAX’irn adını duymak istemiyor. Bu konuda Boeing’in yeni isim üzerinden yoluna devam etmesi bekleniyor. BU isimler üzerinden en çok ön plana çıkanı 737-8. Bunu MAX-9 serisi için 737-9’un alması bekleniyor.

Boeing, 700-800 gibi modelleri 787 ile birlikte 8’e veya 9’a çevirip iki sıfırı atmıştı. Benzer durum 747’nin yeni modeli 8’de de yaşanmıştı. Tolga Özbek, 737 MAX konusundaki gelişmeleri anlatıyor…

 

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. İşim gereği çok sık uçağa biniyorum.(Minimum haftada 2 defa. Yani en az 1 yurtici Gidiş geliş) İsim de değiştirseler MAX serisi uçaklara olan güvenimiz sarsıldı. Hangi havayolu filosundan bu uçakları çıkartırsa öncelikli tercih sebebim olacak. Karşıma çıkan sadece 2 seçenek olduğu durumlarda ise filosunda EN AZ sayıda Max bulunan havayolunu tercih edeceğim..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu