Haberler

THY’den IATA’ya 4 temsilci

Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen 78. IATA (Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği) Yıllık Genel Kurul Toplantısı’nın ardından, önümüzdeki üç yıllık dönem için, IATA’nın Danışma Kurullarına 4 Türk Hava Yolları temsilcisi atandı.

Havayolu Taşımacılığı Birliği olarak 290 havayolunu ve 120 ülkeyi temsil eden IATA, uluslararası bir perspektife sahip olup dünya çapında hükümetler ve diğer sektör paydaşlarıyla olan ilişkileri çerçevesince üyeleri adına bir küresel duruş sergilemekte ve sektörde üyelerinin haklarını korumak adına çalışmalar gerçekleştirmekte.

Genel Müdür (Kurumsal Gelişim ve BT) Yardımcısı Kerem Kızıltunç, Genel Müdür (Kargo) Yardımcısı Turhan Özen, Hukuk ve Uyum Başkanı Berkant Kolcu ve Uluslararası İlişkiler ve İttifaklar Başkanı Özlem Salihoğlu, sırasıyla Dijital Dönüşüm Danışma Kurulu, Kargo Danışma Kurulu, Hukuk Danışma Kurulu ve Endüstri İşleri Danışma Kurulu olmak üzere 4 IATA kuruluna atandı. Sayın Kızıltunç ayrıca 2022-2024 dönemi için Dijital Dönüşüm Danışma Konseyi Başkan Yardımcılığına ve 2024-2026 dönemi için Dijital Dönüşüm Danışma Konseyi Başkanlığına seçildi.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı ve IATA Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ahmet Bolat, “IATA Yönetim Kurulu üyeliğinin ardından, Türk Hava Yolları’nın küresel sahnedeki konumu bu 4 kıymetli görevle daha da güçleniyor. Çalışma arkadaşlarımızın, uzmanlıkları ve sektörü hepimiz için daha iyiye götürme konusundaki kararlılıkları doğrultusunda Türk Hava Yolları’nı en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum.” dedi.

IATA’nın 9 Danışma Kurulundan 4’üne yapılan üst düzey atamalar, Türk Hava Yolları’nın havayolu endüstrisindeki yetkinliğine olumlu katkı sağlayacak. IATA’da göreve atanan Türk Hava Yolları yöneticileri, diğer tüm kurul üyesi havayolları temsilcileri ile birlikte IATA Genel Müdürü tarafından yönlendirilen tüm konularda IATA Yönetim Kurulu’na tavsiyelerde bulunacak.

Danışma Kurulları üyeleri, IATA üye havayolu CEO’larının aday göstermesi, Başkanlık Komitesi’nin incelemesi ve Başkanlık Komitesi ile Yönetim Kurulu’nun onaylarının ardından Genel Müdür tarafından atanmaktadır. Danışma Kurulları yılda en az iki kez IATA’nın Montreal, Cenevre, Singapur, Miami veya Madrid’deki ofislerinde toplanmakta ve sürekli olarak teknik tavsiye sağlamak için çalışma grupları ve zaman sınırlı projeleri ele almak için görev güçleri oluşturabilmekte.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu