Kariyer

Majid Khan İGA’dan Suudi Arabistan’a transfer oldu

İGA İstanbul Havalimanı’nda dört yıldır Havayolu Direktörü olarak görev yapan Majid Khan Suudi Arabistan’a transfer oldu. Khan Suudi Arabistan’a daha fazla havayolu şirketinin uçmasını sağlayacak Saudia Air Connectivity Program’ın (ACP) CEO’su olarak görev yapacak.

Linkedin üzerinden yeni görevini paylaşan Khan, “İGA İstanbul Havalimanı’nda geçirdiğim dört heyecan verici yılın ardından yeni ufuklar aramaya karar verdim” dedi.

100 havayolu

“Bu büyük havalimanının toparlanmasına öncülük etmek mutlak bir onurdu. İstanbul Havalimanı’nın 2019 trafik rakamlarını bir kez daha yakalayan ilk büyük Avrupa merkezi olmasından gurur duyuyorum. İstanbul Havalimanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını kutlamak için 100 havayolunu ağırladı, 2020’den bu yana 39 yeni havayolu katıldı. Air China, 28 Aralık 2023’te IST’ye Giren 100’üncü Tarifeli Havayolu oldu. 2020’de 260 olan direkt uçuşlarımızı 2023’te 315’e çıkardık. 2023’te 77 milyon yolcu ağırladık – 2019’a göre %12 artış yakaladık.

115 ülkeden 3.200 delegenin katılımıyla şimdiye kadarki en büyük Routes World 2023’e ev sahipliği yaptık; ve 2020, 2021, 2022 olmak üzere üç yıl üst üste Avrupa’nın en işlek havalimanı olduk.

Bu büyük başarı, tüm havayolu ortaklarımızın, kendini işine adamış ekibimin, tüm İGA İstanbul Havalimanı departmanlarının ve diğer tüm paydaşlarımızın çabaları olmadan mümkün olmazdı. 

Havacılık kariyerim boyunca güvenleri, destekleri ve rehberlikleri için Ole Wieth Christensen Jasper Spruit, Kadri Samsunlu ve şu anki CEO’muz Selahattin Bilgen’e özel teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

Heyecan verici havacılık endüstrisindeki yolculuğum devam ederken, Suudi Arabistan Krallığı’nda CEO’su olarak yeni bir sayfa açacağımı bildirmekten mutluluk duyuyorum.

Vizyon2030’un bir parçası olarak benzersiz ve dinamik bir girişim olan Saudia Air Connectivity Program’ın (ACP), Suudi Arabistan’daki hava bağlantısını artırmaktan ve Krallığı küresel bir havacılık merkezine dönüştürmek için hem turizm hem de havacılık ekosistemiyle birlikte çalışmaktan sorumludur. 

Krallığın stratejik coğrafi konumundan, zorlu havacılık pazarından ve zengin turizm teklifinden yararlanan yetenekli ACP ekibi, hava bağlantılarını daha fazla destinasyona genişletiyor, gezginler için sorunsuz seyahat deneyimleri yaratıyor ve yeni havayolları için kolay pazar girişi sağlıyor.

Dünyayı Suudi Arabistan Krallığı’na getirmeye yardımcı olmak için yeni ve mevcut uluslararası ve yerel ortaklarla daha fazla işbirliğini kolaylaştırmak için ACP ekibiyle birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu