Türk Savunma Sanayi

Ukrayna’nın MİLGEM Korveti First Lady ile denize indi

Ukrayna Donanması için STM ana yükleniciliğinde inşası yapılan MİLGEM Korveti Herman İvan Mazepa (F-211), İstanbul Tuzla’da düzenlenen tören ile denize indirildi. Törene, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenska’nin eşi Olena Zelenska katıldı. 

Törene, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı Oleksiy Neizhpapa, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, projenin ana yükleniciliğini yapan STM’nin Genel Müdürü Özgür Güleryüz, bir çok sistemi korvete aktaran HAVELSAN şirketinin Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar ve diğer yetkililer katıldı. Tören RMK Tersanesi’nde yapıldı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, First Lady Zelenska’ya ADA Sınıfı MİLGEM Gemisi’nin maketini hediye etti.

VIP A319 ile geldi

Ukrayna’nın first lady’si, ülkenin VIP uçağı Airbus A319 ile İstanbul Atatürk Havalimanı’na indi ve sonra törene katıldı. Uçak, Polonya’nın güneyinde bulunan Rzeszów-Jasionka Havalimanı’ndan kalkarak İstanbul’a uçtu.

Türkiye ile Ukrayna arasında anlaşma, 14 Aralık 2020 tarihinde yapılmıştı. Yaklaşık iki yıllık sürede denize indirildi. Normal anlaşmada, bu korvetin inşaasının tamamlanmasının ardından donatım faaliyetlerinin Ukrayna’da gerçekleştirilmesi planlanmıştı. Ancak Ukrayna Savaşı nedeniyle tüm işlemler Türkiye’de yapılacak. 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu