Uncategorized

Atatürk Havalimanı pist kenarında hafriyat

Atatürk Havalimanı gündeme, inşa edilen hastane ile bir kere daha geldi. Atatürk Havalimanı arazisinin hemen dışında, bir dönem Bakırköyspor kulübü tarafından antrenman sahası olarak kullanılan arazide hafriyat çalışmaları başladı. Bu konudaki bir başka iddia ise Atatürk Havalimanı’nda askeri bölgede de bir takım çalışmalar yapılması da dikkat çekti.

Bu gelişmeler yaşanırken, şu an İstanbul Havalimanı ile kesişmesi nedeniyle kullanılmayan 17-35 pistlerinin Florya tarafına bakan bölgede ilginç bir hafriyat çalışması başladı. İş makineleri ile bölgedeki toprak düzlendi. Bu çalışmanın hastane inşaatı ile bir bağlantısı var mı henüz bilinmiyor.

Halen Atatürk Havalimanı’nda büyük bir bölümü Türk Hava Yolları’nın 185 uçak park pozisyonunda koronavirüs salgının sona ermesini bekliyor. Havalimanı ayrıca THY’nin 25 ve diğer kargo uçaklarının yoğun uçuşlarına ev sahipliği yapıyor.

Geçen yıl İstanbul Havalimanı’nın tam kapasite faaliyete geçmesinin ardından Atatürk Havalimanı saatlik 5 iniş ve 5 kalkışa izin verilerek sadece iş jeti-özel uçak, kargo ve bakıma gelen-giden uçaklara hizmet vermeye başlamıştı.

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu