Havacılık Endüstrisi

Ahmet Karaman: “Aynı anda 45 uçağa bakım”

Türk Hava Yolları Teknik AŞ, İstanbul Havalimanı’ndaki bakım hangarını tamamlayarak çalışmalara başladı. THY Teknik Genel Müdürü Ahmet Karaman, aynı anda 45 uçağa bakım yapabileceklerini söyledi. Bakım merkezi THY uçaklarının yanı sıra diğer havayollarına da hizmet verecek.

Toplam 60 bin metre kare kapalı alana sahip hangarda, aynı anda 3 geniş, 6 dar gövde uçağa hizmet verebilinecek. İstanbul Havalimanı’ndaki yeni üs bakım hangarları; sürekli büyüyen ve gelişen global MRO sektöründe Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.’nin rekabet gücünü daha da artıracak.

THY Teknik A.Ş. yeni hangarında su ihtiyacını sarnıçlar aracılığıyla yağmur sularından karşılayacak. Enerji ihtiyaçlarını da güneş enerjisinden sağlayacak.  

Hangar ceplerinde kullanılan yarı geçirgen polikarbonat paneller sayesinde güneş ışığından daha uzun süre faydalanılmasına imkân sağlayan hangarların ısıtılmasında da; bakıma alınan uçakların depolarında bulunan ve hangara alınırken boşaltılması gereken yakıtlar kullanılacak. 

Son teknoloji sistem ve ekipmanlar ile donatılmış olan tesisin içerisinde ve çevresinde bulunan tüm unsurlar akıllı otomasyon sistemleri tarafından yönetilecek.

AYNI ANDA 45 UÇAĞA BAKIM

Yeni üs bakım hangarlarının açılması ile ilgili açıklamalarda bulunan Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Karaman, “Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. başarı hikayelerine bir yeni mihenk taşı daha ekledi. İstanbul Havalimanı’nın; Türkiye’nin ve dünyanın yeni havacılık merkezi olduğuna inanıyor ve burada sunduğumuz havacılık teknik hizmetlerimizi yaptığımız yeni yatırımlar ile çok daha ileri seviyelere taşıyoruz. Ülkemiz sivil havacılığının büyümesini sürdürülebilir kılma ve müşterilerimize en kaliteli hizmeti sunma noktasında kararlıyız. Dünyanın ve sektörümüzün içinde bulunduğu bu zor günlerde kabiliyetlerimiz ve kapasitemizdeki artışın bu taahhüdümüzü desteklediğini düşünüyorum.

Yapımını tamamlayarak ilk uçak bakımlarını gerçekleştirdiğimiz üs bakım hangarlarımız ile önemli bir büyüme sağladık. Çevre dostu yapılardan oluşan bakım kompleksimizde bütün fazların tamamlanması ile 45 uçağa aynı anda bakım hizmeti sunabileceğiz.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Ahmet Karaman’ın sonlarda belirttiği o “45 uçağa aynı zamanda bakım” olayına korkarım ki daha epeyce zaman var. Açılan/tamamlanan bu tesis 16/34 ve 17/35 pistleri arasında yer alan ve ATC Kulesinin kuzeyinde (deniz tarafında) yapılmış olanıdır. Zaten burada (kapalı sahada) aynı anda 3 geniş ve 6 dar gövdeli uçağa bakım/onarım yapılacağı demecin başlarında belirtilmiş. Bunu 45 uçağa tamamlayacak esas büyük MRO tesisi, mevcut Terminal’in tam karşısında/kuzeyinde (yani deniz tarafında) yapılacak olanıdır ki buraya bildiğim kadarıyla daha çivi çakılmamıştır. İlk duyumlarda, bu tesisin çatı yüksekliğinin 45 mt. olacağı ve cephesinin de 700-800 mt. arasında olacağı söyleniyordu. Tabi zaman içinde planlar değişmiş de olabilir! Sadece IGA tarafından bu arazinin THY MRO tesisine ayrıldığı biliniyor. Eski planlarda bu araziye IGA bir Uydu Yolcu Terminali yapacaktı. THY açısından, şu darboğaz günlerinde, bana göre bu daha büyük tesise bütçe ayrılması herhalde mümkün olamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu