Uçuş Emniyeti

Avustralya’nın MRH-90 helikopteri tatbikatta düştü

Avustralya’nın uzun yıllardır ciddi sorunlar yaşadığı MRH-90 (Avustralya için verilen özel isim, projenin adı NH90) Taipan tipi genel maksat helikopteri, uluslararası tatbikatta düştü. Helikopterin enkaz parçalarına ulaşılırken 4 mürettabatı arama çalışmaları sürüyor.

Kaza, Queensland eyaletinde bulunan Hamilton Adası yakınlarında gece saatlerinde meydana geldi. Teknik sorun yaşayan helikopterin pilotları suya iniş yapacağını söyledikten sonra helikopter ile irtibat kesildi. Bölgeye hemen arama kurtarma ekipleri yönlendirildi.

Olay, Amerika Birleşik Devletleri ile ortak yapılan 13 ülkenin de katıldığı Talisman Sabre Askeri Tatbikatı sırasında meydana geldi. Yetkililer, mürettebatı bulmak için bir aramanın sürdüğünü açıkladı. Enkaz parçalarına Avustralya ordusuna ait bir kurtarma helikopteri tarafından bu sabah tespit edildi.

Avustralya, uzun süredir teknik sorunları giderilemeyen MRH-90 helikopterlerini değiştirmek üzere Lockheed Martin grubu içinde yer alan Sikorsky ile anlaşma imzalamıştı.

Anlaşma doğrultusunda 40 adet UH-60 tipi helikopter Avustralya’ya teslim edilecek.

Tolga Özbek’in videosu için tıklayın

 

Avustralya’nın NH90’ı körfeze indi

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu