HavalimanlarıHavayolları

Air Arabia Egypt, Sabiha Gökçen-Kahire seferlerine başladı

Air Arabia Egypt Havayolları, Kahire ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanları arasında seferlere başladı. İlk uçuş, 6 Nisan’da yapıldı. İlk defa Sabiha Gökçen Havalimanı’na inen Air Arabia Egypt Havayolları’nın Airbus A320 serisi yolcu uçağı, havalimanı itfaiyesinin su tagı ile karşılandı.

Air Arabia Egypt’in ilk uçuşunu kutlamak adına düzenlenen törende; Air Arabia Doğu Avrupa Bölge Müdürü Nuket Angın ve İSG üst yönetimi hazır bulundu. Kabin ekibi ve yolcular çiçekler ile karşılandı, misafirlere Türk lokumu ikram edildi.

47’nci havayolu

Air Arabia Egypt, Sabiha Gökçen Havalimanı ağına katılan 47. havayolu oldu. Sabiha Gökçen-Kahire uçuşları salı, perşembe, cumartesi günleri olmak üzere karşılıklı olarak haftada üç kez yapılacak.

Air Arabia Egypt, İstanbul Sabiha Gökçen’den Mısır’a uçuş gerçekleştiren 4. havayolu şirketi olurken aynı zamanda Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ev sahipliği yaptığı 4. Air Arabia Grup şirketi oldu.

Kahire’den başlayan doğrudan uçuşlar ile Air Arabia’nın İstanbul’a uçtuğu şehir sayısı böylece altıya çıktı.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde Sharjah ve Abu Dhabi; Fas’ta Kazablanka, Tangier ve Fez uçuşlarına ilave olarak Kahire İstanbul seferleri de başlamış oldu.

Açılan ikinci pist ile kapasitesini artıran Sabiha Gökçen halihazırda 40 iç hat, 127 dış hat bağlantısı ile 55 ülkede toplam 167 noktaya uçuş hizmeti veriyor.

‘Şehrin Havalimanı’ mottosuyla İstanbul’dan Türkiye ve dünyanın pek çok noktasına erişim sağlayan Sabiha Gökçen Havalimanı, 2024 yılı başından bu yana uluslararası 7 yeni hat açtı.

ISG İcra Kurulu Başkanı (CEO) Serhat Soğukpınar

“En konforlu uçuş deneyimi için geliştirmelerimiz sürecek” 

ISG İcra Kurulu Başkanı (CEO) Serhat Soğukpınar, uçuşlar ile ilgili şunları söyledi:

“Yaz sezonuna hazırlanırken turizm ve ticaret kapasitesi çok yüksek olan İstanbul’u, bir başka turizm ve ticaret noktası Mısır’a yeni bir iş birliğiyle bağlamaktan dolayı çok mutluyuz. Böylece Kahire’ye haftalık uçuş sayımız artarken farklı bir havayolu şirketinin katılımıyla çeşitlenmiş de oluyor. Misafirlerimize en konforlu seyahat deneyimini yaşatmak için geliştirmelerimiz tüm hızıyla sürecek. Yeni havayolu şirketleri ile yeni destinasyonları İstanbul Sabiha Gökçen’de görmeye devam edeceğiz. Ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz”

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu