Haberler

Roketsan’ın 35 yıllık başarı hikayesi film oldu

Türkiye’nin geleceği için ‘özgün, güvenilir ve çığır açan roket ve füze çözümlerinin lideri olmak’ vizyonu ile kurulan Roketsan, global bir marka olarak 35’inci yaşını kutluyor.

Türkiye’nin öncü savunma firmalarından Roketsan’ın 35 yıllık başarı birikimi, yapımcılığını ve yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak’ın üstlendiği bir film ile anlatıldı.

İşte o film:

1988 yılında kuruldu

Roketsan, Roket Sanayii ve Ticaret AŞ, ulusal roket ve füze araştırma ve üretim programlarına önderlik yapmak üzere Savunma Sanayii İcra Komitesi kararıyla 1988 yılında kurulmuş olan savunma sanayii şirketi.

Kuruluşundan bugüne kadar geçen süre içerisinde Roketsan, üstlendiği misyon gereği tasarım ve teknoloji altyapısı geliştirme projeleri, ürün geliştirme ve üretim programları ile fırlatma platformu ve komuta üniteleri de dahil olmak üzere füze/roket sistemlerini ihtiyaçlar doğrultusunda milli olarak tasarlama, üretme, kullanıcı personeli eğitme ve silah sistemlerinin lojistik destek ihtiyacını karşılama konusunda Türkiye’deki en yetkin kurum haline geldi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu