Kara Kuvvetleri

Güney Kore’nin emekli ettiği helikopterler Kenya’ya verildi

Güney Kore Ordusu tarafından uzun yıllar kullanılan MD500MD Defender helikopterleri emekliye ayrıldı. Helikopterler, yerini önümüzdeki yıldan itibaren Koreli imalatçı KAI’nin tasarlayıp ürettiği KAI LAH’lara bırakacak. Toplam 16 adet MD500MD’nin yeni yuvası ise Kenya olacak.

Büyük bakımdan geçirilmek üzere ABD’ye gönderilen ilk 6 adet MD500MD helikopterleri, gerekli modifikasyon işlemlerinin ardından Kenya’ya gemi ile ulaştırılacak.

Helikopterler, Kenya’da Birleşmiş Milletler operasyonlarının desteklenmesi amacıyla kullanılacak.

Güney Kore ile Kenya arasında 2021 yılında yapılan anlaşma ile bölgede yeni bir helikopter filosunun kurulması planlanmıştı.

İnsansız uçuş

Güney Kore, tek motorlu helikopterlerin imalatını 1976 ile 1984 yılları arasında Korean Air şirketinde gerçekleştirmişti. Silahlı keşif, eğitim ve genel maksat amaçlı kullanılan MD500MD serisi helikopterler için Güney Kore, 2019’da insansız uçuş için bazı testler gerçekleştirmişti.

Envanterden çıkartılmaya başlanan 200 civarındaki helikopterlerin bir bölümü üniversite ve okullara öğrencilerin incelemesi için eğitim amaçlı dağıtılırken bazı helikopterlerin de ikinci el olarak satışı planlanıyor.

MD500MD tipi helikopterler ile Filipinlerde yakından ilgileniyor.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu