EğitimHaberler

Airbus sıfır saatten havayoluna pilot yetiştirecek

Necdet GÜRSOY

Airbus, sıfır saat tecrübeye sahip pilot adaylarını havayollarına yetiştirmek üzere yeni bir program başlattı. Airbus Uçuş Akademisi Avrupa (Airbus Flight Academy Europa/AFAE) olarak adlandırılan okul, Fransa’nın güneybatısındaki Angoulême’de faaliyetlerine başladı. Hedef sistemi büyüterek iyi yetişmiş pilot adaylarını sektöre sunabilmek.

Airbus’ın yüzde 100 yan kuruluşu olan AFAE, çalışmalarına 2019’da başladı. Yeni tesis, AFAE’ye aynı anda 200’e kadar pilot öğrenci yetiştirme yeteneği sağlayacak. Büyük tesiste on dört derslik ve brifing odaları, bir simülatör salonu, bir oditoryum ve bir restoran yer alacak.

Ayrıca AFAE, pilot eğitimi için dört yeni Elixir uçağı sipariş etti. Airbus Uçuş Akademisi Avrupa Başkanı Jean Longobardi, “Elixir uçağının seçimi, Airbus Flight Academy Europe tarafından verilen eğitimin aşamalı olarak karbondan arındırılmasını hedefleyen küresel sürdürülebilir kalkınma stratejisiyle tamamen uyumludur.” Diye konuşu. Yeni nesil sistemleri sahip Elixir, düşük yakıt sarfiyatıyla birlikte gökyüzünü daha az kirletiyor.

Uçakta acil durumlarda kullanmak üzere paraşüt sistemi de bulunuyor.

Yeni tesis açılışının kutlandığı törende Airbus, Barselona merkezli bir havayolu olan Volotea’nın bu yıl Nisan-Mayıs aylarında kendileri için uçmaya başlamak üzere yeni mezun olan 11 öğrenciyi işe alacağını doğruladı.

Volotea CEO’su Carlos Muñoz, “Bu, Volotea için çok önemli bir gün, çünkü öğrencileri ilk kez doğrudan Airbus Uçuş Akademisi Avrupa’dan alıyoruz. Program kalitesinin çok yüksek bir standart olduğunu bildiğimiz için hepimiz bundan çok heyecanlıyız. Şirketimiz Airbus filomuzu büyütmeye devam ediyor ve çok daha fazla pilota ihtiyacımız olacak. Bunun, Airbus Uçuş Akademisi ile birçok genç pilota fayda sağlayan çok başarılı uzun vadeli bir ortaklığın başlangıcı olmasını kesinlikle umuyoruz.” dedi.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu