Havalimanları

“Yunuseli ranta kurban gidiyor”

Bursa’nın merkezinde bulunan ve aynı zamanda genel-amatör havacılık için çok önemli bir yere sahip Yunuseli Havaalanı için Bursa Büyükşehir Belediyesi meydan arazisinden 750 dönümlük bölümü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredildi.

Bu devrin devam ederek Yunuseli Havaalanı’nın park yapılacağı iddiası ile yapılaşmaya ayrılacağı, bir bölümünün de göstermelik olarak Millet Bahçesi’ne çevrileceği iddiaları ortaya atıldı.

enbursa.com sitesinden Yüksel Baysal’ın köşe yazısında gelişmelere dikkat çekti:

“Oyun planlarını biliyorduk.

El altından işleri kotarmaya çalışıyorlardı.

Ancak nihayet dün Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş baklayı ağzından çıkardı.

Yunuseli Havaalanı’nın 750 dönümünün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredildiğini açıkladı.

Başkan Aktaş, iki arkadaşımızi Namık Göz ve Mustafa Özdal’a şunları söyledi:

“Kimse bizden yeni Doğanbeyler yapmamızı, 20-25 katlı projeler inşa etmemizi beklemesin. Zaten Cumhurbaşkanımız da yatay mimariden yana. Geçen hafta Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ile görüştüm. Görüştüğümüz konular arasında Yunuseli de vardı. Öncelikle, o bölgeye Bursalıları üzecek hiçbir şey yapmayacağımızı söyleyebilirim. Yunuseli arazisinden şu an Bursalılar yararlanamıyorlar. Biz oranın bahçeleriyle, yeşil alanlarıyla Bursa’ya kazandırılmasını istiyoruz. O bölgenin etrafındaki yapılaşmaları da dikkate alarak bir planlama yapacağız.”

Ayyy ne mutlu olduk, yüreğimize nasıl su serpildi, bilemezsiniz!

Bu resmen ve alenen Bursalılarla dalga geçmektir.

1 milyon 400 bin metrekarelik Yunuseli Havaalanı’nın 750 dönümünü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devrederek, yapılaşmanın ilk adımı atılmış oldu.

Bakanlık, buraya 5 katlı 8-10 bin konut yapacak. O da yetmeyecek, alan alışveriş merkezleriyle dolacak, geri kalan 650 dönüm milletin gözünü boyamak ve yandaşlara iş yaptırmak için Millet Bahçesi ilan edilecek.

Böylece hem havaalanı elden gitmiş olacak hem de yeşil alan katledilmiş olacak”

YAZININ LİNKİ İÇİN TIKLAYIN

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu