Eğitim

Kuleli Askeri Lisesi harbiyelilere hazırlık olacak

15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından kapatılan Kuleli Askeri Lisesi’nde eğitim tekrar başlıyor. Ekim ayından itibaren okul binası, Milli Savunma Üniversitesine (MSÜ) giren harbiyelilerin hazırlık okulu haline getiriliyor.

Plana göre Kuleli’de eğitim faaliyetleri 10 Ekim’den itibaren tekrar başlayacak. Milli Savunma Üniversitesine bağlı Kara, Deniz ve Hava Harp Okulu öğrencileri, Kuleli binasında hazırlık okumaya başlayacak. 

Hazırlık sınıfını başarıyla tamamlayan öğrenciler daha sonra harp okullarında eğitimlerini sürdürecek. Biri hazırlık toplam 5 yıl sonrasında teğmen rütbesi ile mezun olacak.

15 Temmuz sonrasında KHK ile kapatılmıştı

FETÖ, özellikle 15 Temmuz öncesinde askeri eğitim kurumlarını adeta tamamen ele geçirmişti. Başarısız darbe girişiminin ardından Olağanüstü Hal kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname ile Harp Akademileri Komutanlığı, Milli Savunma Üniversitesi adı altında yeniden oluşturuldu. Kara, Deniz ve Hava Harp Okulları da MSÜ’ye bağlı hale getirildi.  Astsubay Hazırlama Okulları da MSÜ’ye bağlandı. MSÜ ise doğrudan Milli Savunma Bakanlığı’na bağlandı.

İstanbul’da Kuleli ve Heybeliada, Bursa’da Işıklar ve İzmir Maltepe’deki askeri liseler ise kapatıldı. İstanbul Çengelköy semtinde bulunan Kuleli Askeri Lisesi ise müze haline getirildi.

GATA Sağlık Bakanlığı’na devredildi

Bir başka eğitim kurulu olan Ankara’da Gülhane Askeri Tıp Akademisi ise Sağlık Bakanlığı’na devredildi. GATA’nın İstanbul’da bulunan yerleşkesi de İstanbul Sultan Abdülhamit Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu. (www.tolgaozbek.com sitesi özel haberidir. Kaynak gösterilerek kullanılabilir)

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu