SavunmaTeknoloji ArgeTürk Savunma SanayiYerli Savunma Sistemleri

Roketsan bu yılın ihracat hedefini şimdiden geçti, iş ortakları ile geleceğe koşuyor

Türkiye’nin önde gelen 45 şirketi Roketsan’ın stratejik iş ortağı olmaya hak kazandı. Bu yıl ihracat için konulan hedefleri şimdiden geçen Roketsan, iş ortakları ile daha da yüksekten uçacak. Dünya savunma şirketleri arasında ilk 100’de yer alan Roketsan, Türkiye’de ise tüm sektörler arasında 77’inci sırada. Ar-Ge için yapılan yatırımlarda ise Roketsan Türkiye 3’üncüsü.

Geliştirdiği yüksek teknoloji ürünler ve gerçekleştirdiği ihracatla dünya çapında bir oyuncu olan Roketsan, 21 Eylül’de, Ankara Bilkent Otel ve Konferans Merkezi’nde Stratejik İş Ortaklığı Zirvesi düzenledi.

“Yarın için Yükseliyoruz” başlığıyla gerçekleştirilen zirvede, tedarik zincirinin dijitalleştirilmesi ve sürdürülebilirlik gibi başlıkların altında gelecek dönem yol haritasının çıkarılmasının yanı sıra tedarik zinciri ekosisteminin güçlendirilmesine yönelik çözüm yolları ele alındı. 

Roketsan’ın tedarik süreci ekosisteminde bulunan yaklaşık 250 firmanın katıldığı zirvede; Roketsan’ın Stratejik Tedarikçi Yönetimi Programı çerçevesinde toplamda 45 paydaş firma farklı seviyelerde iş ortağı olarak seçildi.

Roketsan Stratejik İş Ortaklığı zirvesinin açılış konuşmalarını Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İhsan Kaya ve Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Yiğit yaptı. 

Kaya:Tedarik zincirinin önemi

Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İhsan Kaya, açılış konuşmasında, “Savunma Sanayii Başkanlığımızın stratejileri, tedarik zinciri yapısı ve ekosistemi, ülkemizin milli güvenliğini korumak ve savunma sanayisini geliştirmek için büyük önem arz ediyor. Roketsan gibi bayrağımızı dünyanın dört bir yanında gururla dalgalandıran milli firmalarımız, bu hedeflere ulaşmamızda kritik bir rol oynuyor. Büyük bir tedarik zinciri ağına sahip olan Roketsan’ımızı Türk savunma sanayii ekosisteminin gelişmesine katkıları, tedarik zinciri süreçlerinde attığı dijitalleşme ve sürdürülebilirlik adımları için de ayrıca tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yiğit: Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında daha güçlü Türkiye

Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Yiğit ise “35 yılını dolduran Roketsan, ülkemizin roket ve füze ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra silahlı kuvvetlerimizin gelecekteki ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmak için çalışmalarını sürdürüyor. Aynı zamanda, yüksek kapasiteli üretim altyapılarını planlayarak yeni nesil kara, deniz ve hava sistemlerini geliştiriyor. Uzaya bağımsız erişim, ülkemizin gelecekteki hedeflerinde önemli bir yer tutarken Roketsan da bu alanda kritik bir rol oynuyor.

Uluslararası alanda da önemli bir ihracat hamlesi başlatan Roketsan’ımız önümüzdeki yıl sonuna kadar ihracat gelirlerinin toplam ciroya oranını yüzde 50’lerin üzerine çıkarmayı hedefliyor. Bu zirvemizin, tedarik zincirimizin geliştirilmesine ve daha verimli hale getirilmesine yönelik kritik bir dönüm noktası olacağına inanıyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlarken, daha güçlü bir Türkiye’yi inşa etmek için siz değerli iş ortaklarımızla hep birlikte çalışacağız” dedi.

Hedef dünyada ilk 50

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci de zirvenin açılışında Roketsan’ın Stratejik Tedarikçi Yönetim Programı’nı anlatan bir sunum gerçekleştirdi. 

Genel Müdür İkinci, konuşmasında, “Roketsan olarak şu anda dünyanın en büyük 100 savunma firması arasında 80’inci sırada ülkemizi başarıyla temsil ediyoruz. Aynı zamanda ülkemizin en büyük üçüncü Ar-Ge kuruluşuyuz ve ülkemizin sanayi kuruluşları arasında ilk 100’de 77’nci sırada yer alıyoruz. 35 yıl önce kurulmuş Roketsan siz değerli iş ortaklarının desteği ile bugünlere geldi. Çok önemli başarılara imza attı. Roketsan’ın son 5 yıldaki en önemli stratejisi ihracat odaklı büyüyebilecek bir ekosistem yaratmaktır. En büyük hedefimiz dünyanın en büyük 50 savunma kuruluşundan biri olmak. Bunu siz değerli iş ortaklarımız ile birlikte başaracağız” dedi.

Tedarik zincirinin dijitalleşmesi

Roketsan Stratejik İş Ortaklığı Zirvesi’nde “Sürdürülebilir Bir Tedarik Zinciri Ekosistemi Oluşturmak” ve “Dijitalleşme Çağında Tedarik Zinciri Yönetimi” başlıklı iki önemli oturum da gerçekleştirildi. Deneyimli Gazeteci ve Yazar Metehan Demir’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen oturumlarda uzman isimler önemli bilgiler paylaştı. 

Oturumlarda tedarik zinciri süreçlerinin günümüz ihtiyaçlarına uygun hale getirilerek dijitalleştirilmesinin üretim süreçlerini daha hızlı ve verimli hale getirmenin başlıca yollarından biri olduğu vurgulandı. Aynı zamanda sürdürülebilir tedarik zincirinin sağlanarak çevreye verilen zararı minimalize edilmesi ve geleceğimiz için daha temiz bir dünya özlemi de vurgulandı.

Öte yandan Roketsan yöneticilerinin tedarik süreci yönetimi hakkında sunumlar yaptığı ve “Roketsan Tedarik Zinciri Dünü ve Bugünü” filminin de gösterildiği zirvede, Stratejik Tedarikçi Yönetimi Programı çerçevesinde farklı seviyelerde iş ortağı seçilen 45 firmaya sertifika takdimi ve “Roketsan Paydaş Kıdem Ödülleri Töreni” de düzenlendi.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu