HavalimanlarıHavayolları

Air Arabia Mısır, 2 Nisan’da Kahire-Sabiha Gökçen seferlerine başlıyor

Ortadoğu’nun önemli düşük maliyetli havayolu şirketlerinden biri olan Air Arabia’nın Mısır merkezli olan şirketi Air Arabia Egypt, 2 Nisan’dan itibaren uçuş ağına Türkiye’yi ekliyor. Havayolu, Kahire ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı arasında haftanın üç günü karşılıklı uçuşlara başlayacak.

Uçuşlar, Airbus A320 serisi yolcu uçakları ile gerçekleştirilecek.

Yaz tarifesinde yer alan seferler, Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri karşılıklı yapılacak. E5 987 sefer sayılı sefer, Kahire Havalimanı’ndan saat 11.10’da havalanacak. A320, saat 14.25’te İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na inecek.

Aynı uçak, E5 988 sefer sayısı ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan saat 15.20’de kalkacak. Uçak saat 16.30’da Kahire Havalimanı’na ulaşacak.

“Haftada üç gün karşılıklı uçacağız”

Yeni hat açılışı ile ilgili açıklamada bulunan Air Arabia Grup İcra Kurulu Başkanı Adel Al Ali şunları söyledi:

“Air Arabia Egypt için bir başka önemli kilometre taşı olan Kahire’den İstanbul’a yeni aktarmasız uçuşlarımızı tanıtmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu yeni uçuş noktası, yolcularımıza sorunsuz seyahat seçenekleri sunacak. Kahire Uluslararası Havaalanı ile Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı arasındaki haftalık üç uçuş sadece bağlantıyı güçlendirmekle kalmayacak, aynı zamanda iki şehir arasındaki artan seyahat talebini de karşılayacak” diye konuştu.

Al Ali ayrıca, ”Kahire Uluslararası Havaalanı ile Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı arasındaki haftalık üç uçuş sadece bağlantıyı güçlendirmekle kalmayacak, aynı zamanda iki şehir arasındaki artan seyahat talebini de karşılayacak” dedi.

Mısır’dan 16 noktaya uçuyor

Air Arabia Egypt, Sharjah, Bergamo, Muscat, Bahreyn, Dammam, Gassim, Amman, Cidde, Riyadh, Tabuk, Taif, Aljouf, Hail, Abha ve Jizan dahil olmak üzere İstanbul’un eklenmesinden sonra Kahire ve İskenderiye’deki iki ana merkezden toplam 16 noktaya sefer yapıyor.

Airbus A320 ve A321LR tipi uçaklar kullanan şirket, uçuş noktası sayısını da artırmayı hedefliyor.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu