Haberler

Çavuşoğlu’ndan ABD ile vize ve F-16 konusunda yeni açıklama: “Sorun yok”

Son dönemde Türkiye özellikle vize konusunda ciddi bir sorun yaşıyor. Başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere Schengen konusunda Türk vatandaşlarının taleplerini reddediyor. Benzer bir sorun ABD ile de yaşanıyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gelişmeler hakkında yeni bir açıklama yaptı.

Bakan Çavuşoğlu, vize konusunda adım attıklarını belirterek “Tüm büyükelçiler Bakanlığımıza çağırıldı, gerekli uyarılar yapıldı.” diye konuştu.

Türk vatandaşlarının ABD vizesi alma konusunda yaşadığı zorluklara değinen Çavuşoğlu, “Vize konusu gerçekten bir sorun, vize hepimizin bir sorunu. Tüm büyükelçiler Bakanlığımıza çağırıldı, gerekli uyarılar yapıldı. ABD dahil bazı ülkeler hızlandırmaya başladı.” dedi.

“F-16 KONUSUNDA HERHANGİ BİR SIKINTI YOK”

F-16 ve F-35 savaş uçaklarının Türkiye’ye verilmesi konusu hakkında da konuşan Çavuşoğlu, “F-35 ile ilgili bir şey söylemek zor fakat F-16 konusunda herhangi bir sıkıntı yok.” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu sözlerinin devamında, “Kıbrıs ve Yunanistan konusunda ABD’nin terazisi bozuldu. Biz ABD’ye gereken uyarıları yaptık.” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu