Haberler

SHGM yeni kardiyoloji algoritmalarını yayınladı: Lisans kaybına uğrayan pilotlar uçuşa dönebilecek

Türkiye Havayolu Pilotları Vakfı tarafından (PİLVAK) kardiyoloji alanında güncel yaklaşımların değerlendirilmesi ve zaman zaman pilotların mağduriyetine neden olan algoritmaların güncellenmesi için düzenlenen Havacılık Tıbbi Kardiyoloji Çalıştayı sonuçlarını verdi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün (SHGM) desteği ile 6 Haziran Salı günü İstanbul’daki  Türk Sivil Havacılık Akademisi konferans salonunda gerçekleştirilen çalıştay sonucunda oluşturulan güncellemeler ve teklifler SHGM tarafından kabul edildi.

Çalıştayda değerlendirilen konular kapsamında SHGM’ye sunulan “Çalıştay Sonuç Raporu” dokümanı göz önüne alınarak ulusal algoritmaları(akış şemalarını) içeren “SHT-MED Kapsamında Akış Şemaları ve Rehber Doküman”ı hazırlanarak 27 Temmuz 2023 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi.

LİSANS KAYBINA UĞRAYAN PİLOTLAR UÇUŞA DÖNEBİLECEK

Yayınlanan doküman ile güncellemesi yapılan birçok algoritma sayesinde, halihazırda lisans kaybına uğramış kaptanlar uçuşa dönebilecek.

‘MAĞDURİYETLERİN ÖNÜNE GEÇMEK EN BÜYÜK MUTLULUĞUMUZ’

PİLVAK’tan konu ile ilgili yapılan açıklamada “Yayınlanan  doküman ile güncellemesi yapılan birçok algoritma sayesinde, hali hazırda lisans kaybına uğrayan kaptanlarımızdan uçuşa dönebilecek olanların varlığını bilmek, bu sayede buna benzer başka mağduriyetlerin önüne geçmek en büyük mutluluğumuzdur” denildi.

SAĞLIK DANIŞMANI İLE İLETİŞİME GEÇİN

Açıklamada konu hakkında, ihtiyaç halinde, daha detaylı bilgi için Vakıf Sağlık Danışmanı Dr. Kadir Eren ile iletişime geçilmesi istendi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu