HavayollarıKargoKariyer

THY Kargo’da Turhan Özen’in yerine kim gelecek?

Türk Hava Yolları’nin salgın sırasında mali olarak ayakta kalmasını sağlayan, son yıllarda dünyanın en önemli kargo taşıyıcılarından biri haline gelmesinde büyük emeğe sahip Turhan Özen ani bir şekilde görevden alındı.

Ayrı bir şirket haline Turkish Cargo AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı olan Turhan Özen’in yerine Turkcell yönetiminden ayrılan aynı zamanda eski kargo başkanı görevini yapmış Ali Türk veya eski genel müdür yardımcılarından Akif Konar’ın atanması bekleniyor.

Türk ve Konar geçtiğimi günlere kadar Turkcell’de görev yapıyordu. Dr. Ali Taha Koç’un Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı olmasıyla birlikte 9 genel müdür yardımcısı da görevlerinden ayrılmıştı.

Yerine kim gelecek?

Turhan Özen’in görevden alınma haberi ilk olarak Patronlar Dünyası tarafından duyuruldu. Ardından da alternatif isimler sıralanmaya başlandı.

Bir süre önce de Turkcell’de hızlı bir yönetim değişikliği yaşanmıştı. Turkcell’e THY’den geçen iki isim dikkat çekiyor. Bunlardan ilki Ali Türk.

THY’de 2011 ile 2016 arasında Kargo Başkanı olan Ali Türk, koltuğu Turhan Özen’e devretmişti.

Turkcell’deki bir başka isim de Akif Konar. THY’de çalışmaya 2004’te başlayan Konar, en son 2021’de Genel Müdür Yardımcısı olarak THY’den ayrılarak Turkcell’e geçmişti.

Bir dönem THY Kargo Başkanlığı, Konar’a bağlıydı.

Turkcell yönetiminde yaşanan değişiklik ile Dr. Ali Taha Koç’un atanmasıyla, uzun süredir görev yapan 9 Turkcell genel müdür yardımcısı görevden istifa etti.

Turhan Özen’i İlker Aycı getirmişti

Farklı bir iş tecrübesine sahip, uzun yıllar lojistik alanında çalışan Turhan Özen, İlker Aycı’nın talebi ile THY’de Kargo’dan sorumlu genel müdür yardımcısı oldu.

Geçtiğimiz ağustos ayında THY Kargo’nun ayrı bir şirket haline getirilmesi ile birlikte kurulan şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı’na atandı. Normalde bir çok THY iştirakinde yönetim kurulu başkanlığı görevini THY’nin Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat üsleniyor.

THY Kargo’yu hızla büyüttü

Turhan Özen’in yönetimde olduğu 7 yıl boyunca THY Kargo’yu istikrarlı olarak büyümesi dikkat çekti.

THY’nin verilerine göre geçtiğimiz mayıs ayında yapılan değerlendirmede FTK (Freight Tonne Kilometres) verilerine göre, Turkish Cargo kilometrelendirilmiş taşınan kargo tonajını bir önceki aya göre yüzde 17 artırarak pazar payını yüzde 4,7’den yüzde 5,4 seviyesine çıkararak dünyadaki en büyük üç hava kargo taşıyıcısından biri olmuştu.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu