Haberler

Hipersonik tasarım yapan şirketin genel müdürü gözaltına alındı

Rusya’da savunma sanayi ile ilgili ilginç bir gelişme yaşandı. Hipersonik olarak adlandırılan ses hızının 9 katına kadar çıkabilen süratlere ulaşan füze tasarımı yapan şirketin genel müdürü Aleksandr Kuranov, Rusya Federal Güvenlik Servisi tarafından vatana ihanet ettiği şüphesi ile gözaltına aldı.

Hipersonik bir uçak üstünde çalışan şirketin, hükümet ihalelerinde yer aldığı biliniyor. Hipersonik sistemler, cisimlerin ses hızından çok daha hızlı bir biçimde hareket edebilmelerini sağlıyor.

FSB yetkilileri, Kuranov’un, üstünde uzun süredir çalıştığı hipersonik sistem araştırmaları hakkında gizli bir bilgiyi yabancı bir ülkenin vatandaşına iletmiş olmasından şüphelendiklerini belirtti.

Kuranov’un gün içinde hakim karşısına çıkarılması bekleniyor. FSB, mahkemeden Kuranov’un şu an için iki ay hapiste tutulmasını isteyecek.

Vatana ihanet suçu, Rusya’da 20 seneye kadar hapis ile cezalandırılabiliyor. Daha önce nisan ayında, havacılık üstünde çalışan bir uzman, birtakım teknoloji ve teknik bilgileri yasadışı bir biçimde ihraç etmekten suçlu bulunması üstüne 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu