Haberler

Almanya’da Yunanistan’a dönük rezervasyonlarda büyük artış

Almanya’da Yunanistan’a dönük tatil rezervasyonlarında patlama yaşandığı ve hava yolu şirketlerinin talebe yanıt verebilmek için kapasite artışına gittiği belirtiliyor.

Alman iş ve turizm dergisi fvw’de yer alan habere göre, Atina dışında 12’si adalarda olmak üzere, 14 bölgesel havalimanı bulunan Yunanistan, Almanya’da rezervasyon patlaması yaşıyor. Bu nedenle Almanya’nın önde gelen tatil hava yolu Condor, Yunanistan’da toplam 17 destinasyona uçuyor ve bu yıl ülkeye 1,8 milyon turist göndermeyi planlıyor. Bu sayı, 2019’un 200 bin üstünde. Condor, Yunanistan’ın kendileri için en önemli destinasyon olduğunu ifade ediyor.

Eurowings 2019’un yüzde 99’una ulaştı

Condor’un rakibi Eurowings de, bu yıl Yunanistan satışlarının oldukça tatmin edici olduğuna dikkat çekiyor. Şu anda Yunanistan destinasyonunda 2019 rakamlarının yüzde 99’una ulaştıklarını kaydeden Eurowings, yıl genelinde 2019’un aşılacağına inanıyor.

Almanlar rezervasyonlarını hiç olmadığı kadar geç yapıyor

Ancak Alman misafirlerin tatillerini hiç olmadığı kadar son dakikaya bıraktığına dikkat çekiliyor. Geçmişte büyük çoğunluğu ocak ve şubat aylarında yapılan rezervasyonlar hava yolu şirketlerine planlama kesinliği sağlardı. Şimdi ise durum değişti. Eurowings sözcüsü, “Ocak ayında beri tahtanın üstündeki sörfçü oturmuş dalganın gelmesini bekliyorduk. O dalga şimdi geliyor” ifadelerini kullanıyor.

Yeni oyuncu Eurowings Discover

Bu yıl Almanya tatil hava yolu pazarına bir oyuncu daha giriyor. O da Lufthansa’nın yeni şirketi Eurowings Discover. Kendini küçük ama butik bir hava yolu olarak tanımlayan Eurowings Discover, Münih ve Frankfurt’tan uçuşlar düzenleyecek. 10 Uçakla faaliyet gösterecek olan şirket, tur operatörleriyle yakın çalışacak ve Yunanistan’da 11 destinasyona uçacak. (TurizmGüncel)

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu