Haberler

Fransa ve İspanya’dan Türkiye’ye yeni vize kısıtlaması

Fransa ve İspanya, Türkiye vatandaşlarına yeni bir vize kısıtlaması getirdi. İki ülke de, Türkiye vatandaşlarına transit uçuşlarında vize uygulaması başlattı.

Karar öncesinde Türkiye vatandaşları başka ülkelere olan seyahatlerini transit salonu terk etmedikleri ve bekleme süreleri 24 saati aşmadığı müddetçe Fransa üzerinden aktarmalı olarak, ek vize almadan gerçekleştirebiliyorlardı.

Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği’nin internet sitesindeki açıklamada, “Bir başka ülkeye varmak üzere bir Fransız havalimanının uluslararası bölgesini transit geçiş için kullanacak Türk vatandaşları, havaalanı transit vizesine tabi tutulacaktır” denildi.

KİMLER MUAF TUTULDU?

Yeni karardan diplomatlar, hizmet pasaportu sahipleri, uçuş ekibi mensupları, uzun süreli seyahat vizesi veya bir oturum belgesi olan vb. olan kişiler muaf tutulacak

İSPANYA DA THY’YE BİLDİRİMDE BULUNDU

İspanya tarafından yayımlanan açıklama göre, İspanya’nın da Türk vatandaşlarına transit uçuşlarda vize uygulaması başlatacağı duyuruldu. Türk Hava Yolları’nın bugün yayınladığı bültende, “4 Ağustos 2022 tarihinden itibaren İspanya’nın Türkiye Cumhuriyeti umuma mahsus pasaportlu yolculardan havalimanı transit vizesi (ATV) talep edeceği Dışişleri, Avrupa Birliği ve İş Birliği Bakanlığı tarafından, meydan otoritesi aracılığı ile tarafımıza bildirildi” denildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu