SavunmaTürk Savunma Sanayi

HAVELSAN SAHA EXPO’da yeni teknolojilerle

Türkiye’nin savunma sanayiinde yazılım evi ve simülasyon merkezi HAVELSAN, SAHA EXPO’da yeni teknolojilerini sergileyecek. Bu teknolojiler arasında Dijital Birlik, Komuta Kontrol ve Bilgi-İletişim yer alacak.

Dijital Birlik

Geleceğin savaşlarında dijital birlik büyük önem taşıyor. HAVELSAN, İnsansız Hava Araçları (İHA) ve İnsansız Kara Araçları (İKA) ile birlikte sürü olarak dijital birlikte görev yapılıyor. Teknoloji ve insanı birleştiren bu konseptte 4 farklı tip İHA ve 3 farklı tip İKA ile uçuş ve geliştirme testleriyle başarılı şekilde sürüyor.

“Dijital birlik” konseptinin önemli bir parçası olan bütünleşik otonom robotik sistemler geliştirilmesi kapsamında; sürü ve takım halinde görev yapabilen otonom İHA ve İKA’ların kendi aralarında haberleşerek müşterek faaliyet icra etmesine yönelik yetenekler sahada da deneniyor.

Komuta kontrol yetenekleri

HAVELSAN’ın önemli bir ürünlerinin başında da Komuta Kontrol Savunma Teknolojileri (KKST) yer alıyor. Sistem, Türk Silahlı Kuvvetleri başta ve öncelikli olmak üzere yerli, yabancı farklı devlet kurumlarına, Komuta Kontrol ve Bilgi Sistemleri, Savaş Yönetim Sitemleri, Savaş Sistemleri Entegrasyonu, Performansa Bağlı Lojistik Destek alanlarında hizmet sunuyor. 

HAVELSAN’da yüzde 70’i mühendis olan yaklaşık 570 kişilik bir personel ile çözüm ve hizmetler sunuluyor. Personel, Ankara’dan İstanbul’a, Konya’dan Çanakkale’ye kadar 8 noktada görev yapıyor.

Bilgi ve iletişim teknolojileri

HAVELSAN, eğitimden güvenliğe, lojistikten finansa kadar bilgi ve iletişim teknolojilerini farklı alanlarda çözüm sunuyor. Çözümler arasında hem kurumsal iş hem de yüksek teknoloji çözümleri bulunuyor:

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu