Havacılık Endüstrisi

Rolls Royce elektrikli uçak motor bölümünü satışa çıkardı

İngiliz havacılık devi Rolls Royce, uzun süredir üzerinde çalıştığı elektrik motor teknolojileri şirketini satma kararı aldı. Türk CEO’su Tufan Erginbilgiç ile kemer sıkma politikasını sürdüren Rolls Royce, ekonomik sıkıntıdan elektrik motor geliştiren şirketini yaklaşık 1,5 milyar Sterline satarak çıkacak.

Bu kaynak, şirketin yeni nesil teknoloji yatırımlarının yanı sıra Rolls Royce’un borçlarının azaltılmasında kullanılacak.

Dün Londra’da düzenlenen “Sermaye Piyasaları Günü”nde konuşan Tufan Erginbilgiç, bir süredir ciddi teknoloji yatırımı yapan Rolls Royce için önemli bir yol ayrımında olduklarına dikkat çekti.

Erginbilgiç, şirketin havacılık endüstrisi için de-karbonizasyonun ana itici gücü olarak sürdürülebilir havacılık yakıtı (SAF) üzerine çalışmalara yoğunlaşacak. Halen Rolls Royce’un uçak motorları tamamen yüde 100 SAF kullanarak uçabiliyor.

UltraFan teknolojisi

Motor üreticisi, geçtiğimi aylarda testleri yapılan geliştirilmiş bir verimli motor teknolojisi olan eni UltraFan hakkında iyimser. Rolls-Royce, UltraFan motorlarının gelecekte hem geniş gövdeli hem de dar gövdeli uçaklara güç vermesini bekliyor.

Rolls-Royce ayrıca yönetici havacılık segmentinde fırsatlar gördüğünü ve Pearl motor teslimatlarında %8-9’luk bir büyüme hedeflediğini belirtti.

Yeni yapılandırma

Erginbilgic, grubun kârını 2022’de bildirdiği 650 milyon sterlinlik kardan 2,5-2,8 milyar sterlin aralığına çıkarmasını beklediğini söyledi. 

Sivil havacılık bölümünün bu geri dönüşe en büyük katkıyı yapması ve 2027 yılına kadar (grubun %13-15 hedefine kıyasla) son mali yıl için bildirdiği yetersiz %2,5’ten %15 ila %17’lik kar marjlarına ulaşması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu