Uçuş Emniyeti

Kayıp P180 uçağının enkazı bulundu: 5 ölü

Dün Kosta Rika açıklarında kaybolan P180 Avanti tipi özel uçağın enkazı bulundu. Alman tescilli uçağın içinde aralarında Almanya’nın ünlü fitness salonu zinciri McFIT’in kurucusu i Rainer Schaller’in de olduğu 5 kişiden kurtulan olmadı. Schaller aynı zamanda uçağın sahibiydi.

Uçakta kendisi, 2 çocuğu ve arkadaşları vardı. Arama kurtarma ekiplerinin verdiği bilgiye göre uçaktaki 5 kişiden sadece 2 kişinin cansız bedeli bulunabildi. Kaza, havalimanından yaklaşık 28 kilometre açıkta bulundu.

Alman bayraklı, tescili D-IRSG olan uçak, Puerto Limón Havalimanı’na iniş için alçalma talep ettikten sonra temas dün kesilmişti. Hava Trafik Kontrolörlerinin yaptığı çağrıya cevap alınamaması üzerine bölgede arama kurtarma çalışmaları başlatılmıştı.

Kötü hava şartları

Ancak kötü hava şartları nedeniyle uçağın parçalarına bir gün sonra ulaşılabildi. Kaza anında bölgede yoğun bir kümülonimbus (CB) bulutları vardı.

İtalyan imalatçı Piaggio tarafından tasarlanan P180 Avanti uçakları, iki adet kuyrukta terse yerleştirilmiş PT6 serisi  motorlara sahip.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu