Havacılık Endüstrisi

TUSAŞ Türkiye’nin 25’inci büyük şirketi oldu

2008’den bu yana gerçekleştirilen ve Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin listelendiği “Fortune 500 Türkiye Araştırması”nın 2019 sonuçları açıklandı. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, savunma sanayii şirketleri arasında en çok yükseliş göstererek, listede 11 basamak yükseldi. 26’ıncı sıraya yerleşen Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, havacılık sektöründe lider vasfını perçinledi.

Geçtiğimiz yılı 2,2 Milyar Amerikan Doları ciro ile kapatan TUSAŞ, cirodaki payının yanı sıra ARGE Projeleri ile de sıralamadaki hızlı tırmanışını sürdürdü. Liste belirlenirken net satışların yanı sıra faiz-vergi öncesi kar, aktif toplam, öz kaynak, karlılık ve ihracat gibi kriterler de değerlendirildi.

TEMEL KOTİL: HEDEF 10 YILDA DÜNYADA İLK 10

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde azim ve kararlılıkla projelerimizi tamamlamak için lider ve öncü vasfımızı perçinlemek için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz. Hedefimiz dünyanın en büyük havacılık şirketleri arasında üst sıralarda yerimizi almak. Dünya’nın yakından takip ettiği projeleri yerli ve milli imkanlarla gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bayrağımızı dünyanın bir çok ülkesinde şerefle dalgandırmaya devam ediyoruz. Küresel ölçekte dünyanın en büyük 100 havacılık şirketi arasında yer alıyoruz ve her yıl bu listelerdeki sıramızı yükseltmeye devam ediyoruz. Hedefimiz dünyanın en büyük ilk 10 havacılık ve savunma şirketi içinde yer almak, başaracağımıza inancım tamdır” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu