Haberler

SNC ve Chobani Türkiye’deki depremin yaralarını sarmak için birlikte çalışacak

Necdet GÜRSOY

Türk- Amerikan Girişimciler Eren ve Fatih Özmen, Türkiye’deki deprem yardım çalışmalarını desteklemek için Hamdi Ulukaya ile güçlerini birleştirdi.

Türkiye doğumlu girişimciler, Sierra Nevada Corporation’ın (SNC) sahipleri Eren ve Fatih Özmen ile Chobani’nin CEO’su ve kurucusu Hamdi Ulukaya, 6 Şubat’ta Türkiye’yi ve çevresini sarsan yıkıcı depremlerin ardından acil ve uzun vadeli yardım çabalarına yardım amaçlı bağış toplama çabalarına öncülük ediyor.

Özmen ailesi ve Hamdi Ulukaya, Türk Yardım Fonu (Turkish Philanthropy Funds/TPF) aracılığıyla Türkiye Deprem Yardım Fonu’na 1’er milyon dolar bağışta bulundu. Her ikisi de 4 milyon dolara kadar toplam birleşik destek için her biri ek 1 milyon doları karşılama sözü verdi.

Türkiye’nin güneydoğusu ve çevresini sallayan 7.7 büyüklüğündeki deprem ve yüzlerce artçı sarsıntı sonrasında 36 binden fazla kişi öldü ve on binlerce kişi yaralandı. Bölge genelinde 10 ili etkileyen deprem, Türkiye’de son 80 yılın en şiddetli depremi.

TÜRKİYE DAHA GÜÇLÜ YENİDEN İNŞA EDİLECEK

SNC’nin başkanı ve sahibi Eren Özmen, “Kalplerimiz Türkiye ve etkilenen herkes için derinden sızlıyor. Devam eden kurtarma çabalarını desteklemek ve hayatta kalanlara gıda, temiz su, ilaç ve barınak gibi temel ihtiyaçlar konusunda yardım etmek için önemli ve acil bir ihtiyaç var. Türkiye’nin daha güçlü yeniden inşa edileceğini biliyorum ama toparlanmanın yolu uzun olacak. Topluluğun ve insanlığın gerçek kolektif gücünü göstermek için lütfen Fatih ve bana katılın. Her zerre, çok ihtiyaç duyan bir ülke ve bölgeye yardımcı oluyor.” dedi.

Türk Yardım Fonu sahada ortaklarıyla yakın bir şekilde çalışıyor, hayatta kalanlara acil yardım sağlama ihtiyacını analiz ediyor ve uzun vadeli yeniden inşa çabaları için kapsamlı bir sistem geliştiriyor. Fon kurduğundan bu yana 7,6 milyon dolardan fazla para topladı ve en çok etkilenen bölgelerde acil yardım çabalarına yardımcı olmak için şimdiden 1 milyon dolardan fazlasını dağıttı.

İYİLEŞME UZUN BİR YOLCULUK OLACAK

Chobani Kurucusu ve CEO’su Hamdi Ulukaya da, “Bunlar, iş dünyasının ihtiyacı olan insanlara yardım etmek için hükümetlere ve kar amacı gütmeyen kuruluşlara katılması gereken zamanlar ve ABD iş dünyasının ve Türk Amerikalıların, Türkiye’yi ve bölgeyi vuran yıkıcı depremlerin ardından yardım çabalarını hızlandırdığını görmekten çok gurur duyuyorum. İyileşme uzun bir yolculuk olacak. Bu nedenle, Türkiye’deki insanlara çaresizce ihtiyaç duyan insanların hayatlarını yeniden inşa etmek için sürekli destek son derece önemlidir.” dedi.

Türk Yardım Fonu, etkilenen topluluklar üzerindeki etkiyi izleyecek ve en çok ihtiyaç duyulan yerlere fon tahsis etmek için deneyimli ortaklar ve kuruluşlarla birlikte çalışacak. Başlangıçta fon, ilk müdahale ekiplerinin ve hayatta kalanların gıda, yakıt, temiz su, ilaç ve barınak gibi acil ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olacak. İhtiyaçlar ortaya çıktıkça Türk Yardım Fonu, etkilenen bölgelerde yerel, incelenmiş ortak kuruluşlar tarafından yürütülen daha uzun vadeli iyileştirme çabalarını destekleyecek.

ASİL TAAHHÜTLERİ İÇİN ONLARA TEŞEKKÜRLER

Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Yardım Fonu İcra Direktörü Şenay Ataselim Yılmaz ise, “Hem Özmen ailesinden hem de Hamdi Ulukaya’dan aldığımız destek için derinden minnettarız. Liderlikleri, bu zor dönemde topluluk duygumuza ilham verdi ve güçlendirdi. Şehirlerimizi yeniden inşa etme konusundaki asil taahhütleri için onlara bir kez daha teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu