Havayolları

Pakistan uçağını İstanbul Havalimanı’nda Bilal Ekşi karşıladı

Pakistan Uluslararası Havayolları (PIA) uzun yıllar sonra tekrar İstanbul’a uçmaya 14 Kasım’da başladı. Bugün gerçekleştirilen Lahor-İstanbul Havalimanı seferine PIA’nın CEO’su Muhammed Amir Hayat da katıldı. Uçağı Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi karşıladı.

PIA’nın seferlerine destek amazlı THY özel bir ortak uçuş anlaşması imzalamıştı. Bu anlaşmanın ardından PIA ara verdiği seferlerine tekrar başlama kararı almıştı.

Temsilcisi Fly Service

Türkiye temsilciliği Fly Service tarafından yapılan havayolu, Boeing 777 tipi geniş gövdeli yolcu uçağı ile ilk seferde toplam 240 yolcu getirdi. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, uçağın kapısında PIA’nın CEO’su Muhammed Amir Hayat’a çiçek verdi. Şirketin Türkiye temsilciliğini ise Fly Service veriyor.

THY ile aktarma

Pakistan’ın bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Pakistan Uluslararası Havayolları (PIA), THY ile vardığı kod paylaşımı anlaşması sonrası yolcularının İGA İstanbul Havalimanı üzerinden Avrupa, Birleşik Krallık ve ABD’ye seyahat etme imkânı sunmaya başlamıştı.

PIA haftada dört gün İslamabad-İstanbul, iki gün de Lahor’dan İstanbul Havalimanı sefer yapacak. Uçuşlar geniş gövdeli Boeing 777 uçakları ile gerçekleştiriliyor.

Anlaşma imzalanmıştı

PIA ve THY, anlaşmayı 2020’de yapmıştı. PIA’nın Türkiye Temsilcisi Fly Service CEO’su Gökhan Sarıgöl bu anlaşmanın iki kardeş ülke Türkiye ve Pakistan’ı birbirine daha da yakınlaştırdığını belirterek, “Salgının ardından anlaşmayı hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz. Amacımız bağlantılarla birlikte PIA’nın daha fazla noktaya sefer imkanı sunması. Bu işbirliğinin daha da büyümesini bekliyoruz” dedi.

150 bin yolcu bekleniyor

PIA’ın İGA İstanbul Havalimanı’na uçuşları sayesinde 2021’de İGA tarafından geliştirilen ‘Pakistan Dostu’ hizmetler planı dahilinde İstanbul, Pakistanlı denizaşırı gezginler için en çok tercih edilen transfer havalimanı olurken bu anlaşmanın İGA İstanbul Havalimanı’na 150 bin yolcu civarında ilave trafik getirmesi de bekleniyor. Türkiye ve Pakistan arası gerçekleşecek havacılık iş birliği aynı zamanda Türkiye ve Pakistan’ın diplomatik ilişkilerinin 75’inci yıl dönümünü de taçlandırmış olacak. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu