Haberler

Alman Demiryolları, Star Alliance üyesi oldu

Dünyanın en büyük havayolu ittifakı olan ve bünyesinde 26 havayolu şirketini barındıran Star Alliance’a, Alman Demir Yolları (Deutche Bahn – DB) da üye oldu. Ortaklık ile bazı uçuşlarda Almanya’ya inen yolculara biletleriyle DB trenlerini kullanma hakkı tanındı.

Öte yandan bir havalimanında hava koşulları gibi olağanüstü durumlarda gelen uçuş iptallerinin yaşanması halinde yolcular, başka havalimanlarına trenlerle taşınacak. Yolcuların, Star Alliance üyesi havayolları ile uçuşları sağlanacak.

Bağlantı trenle

Örneğin uçak bileti almak üzere aralarında Türk Hava Yolları’nın da olduğu herhangi bir Star Alliance üyesi havayolunun web sitesine girdiğinizde uçuşunuzun bağlantısı tren bileti olarak verilebilecek. Havalimanından tren garına geçerek aktarmanızı yapabileceksiniz.

Yolcular biletin bu aşamasında da mil kazanabilecek.

Avrupa’da iç hat uçuşlarının alternatifi tren

Artan karbon salımını nedeniyle Avrupa’da özellikle iç hat uçuşlarının alternatifi tren olmaya başladı. Bu konuda öncü adım Fransa’dan geldi. 2030’a kadar karbon emisyonunun yüzde 40 azaltılması için hedef tren seferlerinin olduğu bir çok noktada uçuşların durdurulması.

Fatih YILMAZ / MANNHEİM

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu