Çevre

Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı 2033’e kadar 131 milyar dolarlık pazar oluşturacak

Havacılığın geleceği olarak adlandırılan ve çevreye daha az zarar veren Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı için Research & Markets pazar araştırmasını tamamladı. SAF’ın oluşturacağı pazarın cirosu bu yıl 1 milyar 290 milyon dolardan 10 yıl içinde 131 milyar dolara çıkacak.

Rapor, ana taşıyıcı havayolları, imalatçılar ve motor üreticileri verilerinden harekete geçerek hazırlandı.

Research & Markets, SAF pazarının “Sera gazı emisyonlarını azaltmaya ve havacılığın iklim değişikliği üzerindeki etkisini azaltmaya yönelik acil ihtiyaç nedeniyle havacılık endüstrisinde çok önemli ve hızla büyüyen bir sektör olarak ortaya çıktığına” dikkat çekti.

Pegasus, ‘SAF’ ile Türkiye’de ilk uçuşunu gerçekleştirdi

Kuzey Amerika yüzde 48 ile lider

Rapor, geçen yıl Kuzey Amerika’nın %48 ile küresel SAF pazarında en yüksek paya sahip olduğunu vurguluyor. Bu, ABD ve Kanada’daki “çeşitli faaliyetlere” ve “Aemetis, Alder Fuels, Gevo, Fulcrum BioEnergy gibi ticari kuruluşlar ve devlet kurumları tarafından artan harcamalara” bağlanıyor.

Research & Markets, derinleşen çevresel kaygılar ve dalgalı jet yakıtı fiyatlarının SAF pazarının büyümesine yön vereceğini tahmin ediyor.

IATA’nın 2050’de havacılık için sıfır emisyon hedefi bulunuyor. Bu konuda SAF önemli bir geçiş olarak vurgulanıyor.

Google SAF Programında

Bu konuda farklı şirketlerin de girişimi var. Dünyanın önde gelen B2B seyahat platformu American Express Global Business Travel (Amex GBT) ve Shell Aviation, Google’ın sürdürülebilir havacılık yakıtı (SAF) programına katıldığını duyurdu.

Google’ın Amex GBT ve Shell Aviation ile işbirliği, 2030 yılına kadar tüm operasyonlarında ve değer zincirinde net sıfıra ulaşma hedefine dayanıyor ve küresel iklim çözümlerine katkıda bulunmayı öngörüyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu