Eğitim

Üniversiteli gençler için Savunma Sanayi eğitimleri başlıyor

Savunma Sanayi Başkanlığı, Yüksek Öğretim Kurulu ile birlikte sektöre gençleri kazandırmak için yeni bir proje başlattı. Proje kapsamında; tüm üniversitelerin 1. ve 2. sınıflarında eğitim gören öğrenciler “Savunma Sanayii 101” programına; ayrıca araştırma üniversitelerinin 3. ve 4. sınıflarında eğitim gören öğrenciler de “Savunma Sanayii 401” programıma başvuru yapabilecekler.

Üniversiteli gençler için tamamen ücretsiz olacak bu eğitim programlarını başarılı bir şekilde tamamlayanlar, programa dair hem sertifika alacak hem de başarıyla tamamladıkları bu eğitimlerini üniversitelerinde kredili seçmeli ders olarak saydırabilecekler.

Ayrıca, programı başarıyla tamamlayan öğrenciler savunma sanayiinde istihdam sürecinde avantaj elde edecekler.

Resmî başvurular bugün (12 Şubat) başlıyor. savunma101.ssa.gov.tr ve savunma401.ssa.gov.tr internet siteleri üzerinden gerekli şartları taşıyan tüm gençlerimiz başvuru yapabilecek.

Savunma Sanayi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“Projeler kapsamında, Türkiye Yüzyılı’nın ve geleceğimizin teminatı gençlerimizin, bu eğitimler sayesinde savunma sanayiimize dair ilgi ve bilgi birikimlerinin artırılması, sektör profesyonelleri ile etkileşimlerinin sağlanması ve kendi yeteneklerini keşfetmeleri amaçlanmaktadır. Millî Yetkinlik Hamlesi kapsamında sunulacak olan bu eğitim programları, gençlerimizin gelecek planlamalarında da önemli bir kaldıraç etkisi sağlayacaktır.

Savunma Sanayii Başkanlığı olarak ülkemizin gelecek vizyonuna önemli katkılar sağlayacağına inandığımız bu önemli projeye üniversiteli gençlerimizin katılımlarını bekliyoruz. Türkiye Yüzyılı Savunmanın Yüzyılı olacak. Savunmanın Yüzyılı’nı gençlerimiz inşa edecek. Geleceğimizin gençleri ve gençlerimizin geleceği için çalışmaya devam edeceğiz.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu