Eğitim

SHGM Atılım Üniversitesi’nin verdiği son PPL lisanslarını askıya aldı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), gerçekleştirdiği denetimlerde Atılım Üniversitesi’nin eğitimde yalnız uçuşları yaptırmadığı gerekçesi ile 5 öğrencinin PPL olarak adlandırılan Özel Pilot Lisansı’nı askıya aldı.

Denetimlerde uçuş okulunun kayıtlara yalnız uçuş bilgisi girdiği ancak uçuşlara öğretmen pilotun katıldığı ortaya çıktı. Bu gelişmeler üzerine SHGM tarihi bir adım attı. Atılım Üniversitesi’nin uçuş eğitiminde olan 5 öğrencisinin PPL lisansı askıya alındı. Soruşturma başlatıldı.

YALNIZ UÇUŞ SADECE DEFTERDE

Eğitim sırasında çok az uçuş okulu öğrencilerine gerçekten yalnız uçuş yaptırıyor. Bir çoğu uçuş emniyetini gerekçe göstererek defterde yalnız uçuş yazmasına rağmen öğrencinin yanına bir öğretmen pilot veya tecrübeli bir başka pilotu oturtuyor.

Durum özellikle Pilot In Command (PIC) uçuşlarında farklı bir boyuta gidiyor. PIC hizmeti satan bir çok şirket yalnız uçuşlara izin vermiyor. Bu durumda öğrencinin yalnız uçarak edineceği tecrübe bir kalemde silinirken uçuş eğitiminin de kalitesi düşüyor.

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. ATILIM ÜNİVERSİTESİ… İnşallah SHGM tüm okulları ve PIC satan şirketleri denetler ve bu rezalete son verir. Bu öğrenciler nasıl pilot olacakta, arkalarına güvenerek yolcu oturabilecek ?

  2. Bu haber gerçeği yansıtmıyor .. Afa da aynı problem var neden atılım üniv haber olurken afada ses yok…!

  3. Afa’da picler ve ppl oncrsi yalnizlar gercekten yalniz uculuyor. Ucusa uzun bir ara verdiysen ilk ucusunu safety pilot ile yapiyorsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu