Haberler

Onur Air çalışanları 21 aydır maaş alamıyor

Satıldı, satılmadı gibi son günlerde çok sayıda tartışmanın yaşandığı Onur Havayolları’nda personel 21 aydır maaş alamıyor. Durumlarını protesto etmek için tüm çalışanlar 11 Kasım’da saat 11.11’de Atatürk Havalimanı’nda Onur Air Genel Müdürlük Binası’nın önünde toplanıyor.

Onur Havayolları’nın henüz AOC olarak adlandırılan uçuş izni Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından iptal edilmezken şirket çalışanlarının mağduriyeti ise sürüyor. Alınan bilgiye göre iki hafta önce Onur Havayolları’nın teknik bakım şirketinin yetkileri SHGM tarafından iptal edildi.

Personel, salgın sonrasıda kısa bir süre kısa çalışma ödeneği alabilirken bu süreçte sigortalar ödenmedi. Ayrıca personel 3 ay boyunca geçen yaz havayolunun yaz sezonunda uçmasına rağmen maaş alamadı.

Çalışanlar bu durumu şöyle anlatıyor:

“Şirketimizden tek bir açıklama dahi duyamadık. İflas ettik demiyorlar, iflas edeceğiz demiyorlar, bizi işten çıkarmıyorlar, ücretsiz izindesiniz demiyorlar, ücretli izindesiniz de demiyorlar. Hiçbir açıklama yapmıyorlar. Bin kişiden fazla personel Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yazdı ancak bir gelişme olmadı. Şirketten ayrılamıyoruz, emekli olamıyoruz, mağduruz!”

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu